Joris Lentfert in actie.
Joris Lentfert in actie. (Foto: Kooten Photography)

Joris Lentfert legt goede basis tijdens debuut in ONK SuperCup 1000 klasse

Nadat motorcoureur Joris Lenfert de eerste race van 11 juli aan zich voorbij moest laten gaan, was het 18 juli wel tijd voor zijn debuut in de ONK SuperCup 1000 klasse. Op het TT Circuit van Assen stonden twee races op het programma. Een weekend waarin de nodige kilometers gemaakt konden worden op droog asfalt. Dat resulteerde in rondetijden die constant omlaag gingen. 

Hengelo - Na de vrijdag trainingen waarin Joris zijn snelste tijden op de BMW alweer wist te verbeteren, ging hij op zaterdag in de kwalificatie vrolijk verder. Het vertrouwen groeide en Joris wist zich te kwalificeren op een nette 15e startplaats van de 35 rijders.

In de race bleek wel dat alles nieuw is. Zo verliep de start nog niet naar wens en liep Joris in de tweede race tegen een klein probleempje aan. Dat zorgde voor twee keer een inhaalrace, maar met nette rondetijden wist Joris in de eerste race een 16e plaats te pakken en kwam hij in race 2 als 21e over de finish.

Joris: “We hebben een goed eerste raceweekend achter de rug! Constant gingen de tijden omlaag en kreeg ik het juiste gevoel met de BMW te pakken! Ondanks het feit dat we nog maar weinig meters gemaakt hebben, gaan we zeker de goede kant op. Ik voel ook dat er nog veel verbetering mogelijk is, dus dat biedt veel perspectief! Grote dank aan mijn team en alle sponsoren. Op naar meer!”

De volgende race die verreden zou worden op het circuit: Schleizer Dreieck in Duitsland, is helaas geannuleerd. Dat betekent dat 12 september de eerstvolgende race op het programma staat, op het TT Circuit van Assen. Voor die tijd zal er zeker nog getraind worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding