Op stap wandeling in natuurgebied De Doorbraak.
Op stap wandeling in natuurgebied De Doorbraak. (Foto: Loekie van Tweel)

Op stap wandeling in natuurgebied De Doorbraak

Vrijdagavond 31 juli houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ voorjaarswandeling door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids wandelt u ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. 

De kosten bedragen € 5,00 per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de twaalf andere Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur.

Aanmelden

Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een wandeling van ongeveer 2 uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via http://www.landschapoverijssel.nl/opstap2020 Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondwandeling.

Rekening houden met Corona

Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl

Landschap Overijssel

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding