Foto:

Gratis webinar Begrijp je kleintje

Op 19 augustus kunnen ouders met een kleintje of mensen die een baby verwachten deelnemen aan een gratis webinar Begrijp je kleintje van MiniTolk/Babygebaren Twente.

Regio - Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de methodes Dunstan Babytaal en Babygebaren, twee waardevolle methodes die kunnen zorgen voor een betere verbinding met je kindje en een betere ouder-kind interactie vanaf de prille start! Deelnemers leren twee huiltjes van de Dunstan methode en enkele babygebaren aan. Ook pedagogisch medewerkers en gastouders zijn welkom om aan te sluiten.

Dunstan Babytaal

Saskia Schreurs (docente): “Wat veel mensen niet weten is dat de klanken van de huiltjes voortkomen uit reflexen. Leer je deze klanken en huiltjes goed kennen, dan kun je tevens herkennen welke behoefte daarachter zit. Een fijn hulpmiddel aan het begin van het ouderschap, als je je newborn nog moet leren kennen. Dan kan deze methode echt hele fijne handvatten geven.”

Babygebaren, wat is dat?

Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden echt begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Ze kunnen echter wel gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren inzetten bij hun dagelijkse communicatie. Zo kunnen ze al vanaf 8 maanden oud vertellen wat ze willen, nodig hebben of buiten voorbij zien komen.

Verschillende mogelijkheden

Liever meteen de diepte in? Op 10 augustus start een online cursus Babygebaren waarin de deelnemers zo’n 50 gebaren leren (vervolg op 17 en 24 augustus). Op 26 augustus vindt dezelfde cursus plaats, maar dan live op locatie in Nijverdal (vervolg op 5 september). Een volledige workshop Dunstan Babytaal is online te volgen op 2 september aanstaande. Voor meer informatie over deelname en kosten: www.minitolk.nl. Aanmelden voor het gratis webinar op 19 augustus kan rechtstreeks via https://bit.ly/2OrfZGV


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden