In 2018 zijn Vivianne en Niels ouders geworden van een zoon, Jules. “Een Maastrichtse naam voor een Hengelo’s jongetje.” (Foto: PR)
In 2018 zijn Vivianne en Niels ouders geworden van een zoon, Jules. “Een Maastrichtse naam voor een Hengelo’s jongetje.” (Foto: PR)

Jules bekroning voor Vivianne en Niels

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Hengeloërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Hengelo te zijn. Dit is het liefdesverhaal van Vivianne en Niels.

indebuurt.nl/hengelo/Majorie Nijbroek

Hengelo - Hun liefdesverhaal begint in maart 2017. Vivianne Castermans uit Maastricht viert met een groep vrienden vakantie in Val Thorens in Frankrijk. Daar is ook Hengeloër Niels Nuijten met een stel kameraden. Op de berg, in de kroeg Le Monde, treffen beide vriendengroepen elkaar. In de groep Tukkers valt Niels haar meteen op. “Een knappe, kale man met een baard. Hij interesseerde me wel”, kijkt ze terug.

Eigenlijk hebben ze allebei hetzelfde idee: een leuke vakantieliefde. Want, zo zegt Vivianne, “een relatie met iemand die of all places in Hengelo woont? Die afstand was wel erg ver.” Niels staat daar eigenlijk hetzelfde in. Maar al snel nadat ze allebei weer thuis zijn, appt Niels haar. Of hij op de koffie kan komen. En of dat kan! Niels komt een week later langs. “En hij is eigenlijk nooit meer weggegaan”, lacht Vivianne. Want bij dat eerste bezoekje slaat de vonk pas echt flink over.

En nu, dik 3 jaar later, woont Vivianne zelfs in Hengelo. En dat mag je best heel opvallend noemen. Want Vivianne stond toch echt bekend als het meisje van Maastricht, die haar geliefde stad never nooit zou verlaten. “Nooit gedacht dat ik het mooie Maastricht zou verlaten. Al helemaal niet voor een man.”

Toffe baan

En tóch woont ze nu in een nieuwbouwhuis in Hengelo. Of ze hebben overwogen om in het zuiden te gaan wonen? Daar hebben Vivianne en Niels het wel over gehad. Maar Niels had een toffe baan en Vivianne stond wel open voor iets anders. Ze had in Maastricht haar eigen verloskundigenpraktijk. Daarom hebben ze toch de keus gemaakt voor Twente. En gelukkig heeft Vivianne nu een baan waar ze prima op haar plek zit. Ze werkt in het ziekenhuis in Almelo, als verloskundige. “En mijn baan is leuker dan ooit.”

En er is meer veranderd in hun leven. Want in 2018 zijn Vivianne en Niels ouders geworden van een zoon, Jules. “Een Maastrichtse naam voor een Hengelo’s jongetje”, zegt ze.

Oud worden in Maastricht

Of ze ooit teruggaan? Waarschijnlijk de komende jaren nog niet, maar ooit gaat dat gebeuren. “We willen oud worden in Maastricht.” Wat niet wil zeggen dat ze het hier niet fijn vindt. Juist wel! Ze heeft haar draai in Hengelo goed gevonden. “De mentaliteit is hier wel dezelfde. Net als bij ons heeft iedereen hier een accent. Ik een zachte G, de mensen hier een lange o”, lacht ze. Maar het is fijn wonen hier met vriendelijke, toegankelijke mensen. “Dus wie weet willen we hier over een paar jaar helemaal niet meer weg.”

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hengelo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden