Nieuwe voorzitter Marlies Leupen en aftredend voorzitter Just Schimmelpenninck voor het hoofdgebouw van Kunstvereniging Diepenheim.
Nieuwe voorzitter Marlies Leupen en aftredend voorzitter Just Schimmelpenninck voor het hoofdgebouw van Kunstvereniging Diepenheim. (Foto: PR)

Marlies Leupen nieuwe voorzitter Kunstvereniging Diepenheim

DIEPENHEIM – Kunstvereniging Diepenheim heeft een nieuwe voorzitter: Marlies Leupen. Eind vorig jaar trad ze toe tot de Raad van Advies van de Diepenheimse presentatie-instelling, waarna ze eigenlijk direct al wel meer voor de Kunstvereniging wilde doen. “Ik voelde me zeer vereerd toen het bestuur vroeg of ik de opvolger van Just Schimmelpenninck wilde worden”, vertelt ze. Afgelopen maandagavond werd ze tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter.

Na haar pianostudie en opleiding culturele bedrijfsvoering koos Marlies Leupen (1961) voor de zakelijke kant van de kunsten en specialiseerde zij zich in het organiseren en presenteren van projecten. Ze werkte als projectcoördinator, hoofd PR & educatie en zakelijk leider bij achtereenvolgens Stedelijk Conservatorium Arnhem, Theater van het Oosten (voorloper van Toneelgroep Oostpool) en ArtEZ faculteit Theater. In de beeldende kunst raakte zij thuis toen zij in 2008 voorzitter werd van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars, de beroepsvereniging voor professionele kunstenaars in Gelderland, en in haar rol als regiomakelaar die zij van 2017 tot 2019 bij het Mondriaan Fonds vervulde. Leupen woont in Arnhem en runt sinds 2001 vanuit daar haar eigen bureau voor strategie, training en gespreksleiding, binnen de kunsten én ver daarbuiten.

Bouwen aan een duurzame toekomst

“Sinds afgelopen maart ben ik steeds intensiever betrokken geraakt bij de Kunstvereniging. Ik heb gezien hoe Just Schimmelpenninck samen met het bestuur en zakelijk leider Jacko Brinkman helderheid heeft gebracht in de onderlinge verwevenheid tussen de culturele organisaties in Diepenheim”, vertelt Leupen. “Ik denk dat een belangrijke volgende stap is om nu duidelijkheid te scheppen in hoe de Kunstvereniging zich verhoudt tot Diepenheim én het nationale en internationale speelveld.” Hierbij ziet zij zichzelf als een klankbord voor de leden, de medewerkers, collega-bestuursleden en de zakelijke en artistieke leiding. Daarnaast wil ze een samenwerkingspartner zijn voor collega-instellingen in de regio. “Met al deze mensen samen wil ik bouwen aan een duurzame toekomst voor Kunstvereniging Diepenheim.”

Afscheid bestuursleden

Met het aanstellen van de nieuwe voorzitter werd er afscheid genomen van Just Schimmelpenninck. Hij zat 13 jaar in het bestuur, waarvan hij 5 jaar het voorzitterschap met verve vervulde: “Ik kijk terug op een prachtige tijd, waarin hoogte- en dieptepunten elkaar soms in een razend tempo afwisselden. Maar ik deed het heel graag.” Een speciaal woord van dank was er voor Ton Besling. Sinds de oprichting in 1990 had hij plaats in het bestuur, en vormde zo ‘het geheugen van de Kunstvereniging’. Ten slotte werd Henk Heskamp bedankt voor zijn penningmeesterschap, René Rosendal heeft begin dit jaar zijn functie overgekomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding