Marc ten Barge
Marc ten Barge (Foto: PR)

D66 fractievoorzitter Ten Barge draagt stokje over

Fractievoorzitter Marc ten Barge van D66 Hengelo heeft aangegeven zijn zetel in de gemeenteraad na het aanstaande zomerreces te zullen opgeven. Rik Oude Munnink zal Ten Barge na de zomer opvolgen als raadslid.

Hengelo - Ten Barge: “Ik ben vijf jaar geleden in de raad gekomen vanwege de grote zorgen die ik had over de transformatie in de zorg; daar wilde ik graag een positieve bijdrage aan leveren. Daarnaast ben ik me in de loop der tijd steeds meer gaan bezighouden met het thema duurzaamheid. Ik ben er trots op een aandeel te hebben gehad in het coalitieprogramma, vooral in de forse investeringen in duurzaamheid voor de periode 2018 – 2022.”

“Toch neem ik nu afscheid van de raad. Als manager in een GGZ-instelling en spreker ben ik veel bezig met het onderwerp vitaliteit. Letterlijk betekent dit levenskracht. Waar krijg je energie van? Waar zet je deze op in? De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik onvoldoende tijd en energie kon geven aan mijn rol als raadslid en fractievoorzitter. Voor mij een situatie die ik niet kan verenigen met mijn visie op hoe ik mijn raadslidmaatschap wil invullen. Ik heb dan ook besloten om mijn fractievoorzitterschap en raadszetel na het zomerreces af te staan. Ik wens de leden, de fractie, het bestuur en de wethouder de komende periode veel succes om de basis die er ligt verder uit te bouwen.“

Bevlogen raadslid

Fractiegenoten, wethouder en bestuur bedanken Marc voor zijn enorme inzet, zowel in de afgelopen jaren als fractievoorzitter als in de voorgaande periode als raadslid. Bestuurslid Siebe Rossel: “We verliezen in Marc een bevlogen, toegewijd en ervaren raadslid waar we met pijn in het hart afscheid van nemen. We wensen hem heel veel succes met zijn verdere werkzaamheden.”

Opvolger

Rik Oude Munnink zal Ten Barge na de zomer opvolgen als raadslid. Hij zal ook de rol van fractievoorzitter op zich nemen. Oude Munnink: “Met waardering voor wat bereikt is en met enthousiasme om dit uit te bouwen neem ik het stokje van Marc ten Barge over. Na ruim vier jaar fractievertegenwoordiger te zijn geweest ben ik blij dat ik deze stap kan maken om nog meer voor onze gemeente te kunnen betekenen. Als partij zal D66 een constructieve, maar kritische coalitiepartner blijven. We werken gestaag door aan de verdere realisatie van ons verkiezingsprogramma.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden