Interview met Sander Kollaard bij boekhandel Broekhuis


Sander Kollaard
Sander Kollaard (Foto: PR )

Interview met Sander Kollaard bij boekhandel Broekhuis

Op woensdagavond 15 juli ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo met trots Sander Kollaard, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2020.  De auteur zal in gesprek gaan met Ivan Borghstijn over zijn winnende roman "Uit het leven van een  hond''. Aansluitend zal Sander Kollaard zijn werk signeren.  Het aantal zitplaatsen voor de avond is beperkt. 

Hengelo - Uit het leven van een hond beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, IC-verpleegkundige, alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven: dat de tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden. 

Henk heeft het grote talent om uit een acuut besef van sterfelijkheid een krachtig carpe diem te putten: leef het leven ten volle. En dat maakt Uit het leven van een hond tot het tegenovergestelde van een verdrietig boek. Aan het eind van de dag zien we Henk, in helderziende dronkenschap, met zijn hond op de bank. Wat was dit voor een dag? Een reinigende ervaring? Een catharsis? Nee, het was simpelweg een dag, tijd die voorbijging, het leven dat werd geleefd.

Sander Kollaard

Sander Kollaard (1961) is geboren in Amstelveen en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Sinds 2006 woont en werkt hij op het Zweedse platteland, in een voormalige pastorie, samen met zijn vrouw en drie kinderen. 

In 2012 debuteerde hij met de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde. In 2015 volgde zijn romandebuut, Stadium IV, dat in De Wereld Draait Door werd gekozen tot Boek van de Maand. In 2018 verscheen zijn verhalenbundel Levensberichten en het jaar daarop de roman Uit het leven van een hond.
 In juni 2020 ontving hij de Libris Literatuurprijs voor deze roman.

Woensdag 15 juli| 19.30 - 21.00 uur
Wemenstraat 45 Hengelo
Toegang gratis, maar beperkt
Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden