1e editie Baas-boven-Baas afgerond

Wees voorzichtig voor het virus, maar denk ook aan wat goed is voor de mensen’. ‘Doorgaan met wat ze doen, want ze doen het geweldig!’. ‘Zorg voor meer inspraak voor jongeren. Baas-boven-baas is een goed begin!’. Zomaar wat tips aan Mark Rutte en burgemeester Sander Schelberg van jongeren uit Hengelo.

Hengelo - Via de Hengelose campagne Baas-boven-Baas konden jongeren de afgelopen dagen hun mening en tips geven over de corona-samenleving.bBurgemeester Sander Schelberg is erg tevreden met de reacties: ‘We hebben jongeren tot circa 14 jaar naar hun ervaring en mening over corona gevraagd. Voor de camera én zo’n 160 jongeren hebben onze speciale swipe-app ingevuld. Ik ben blij verrast door de resultaten en inzichten die ons dat geeft. Jongeren hebben een heldere en frisse kijk op zaken en daar kunnen wij als bestuurders ons voordeel mee doen. Ik ga er zeker voor zorgen dat de tips van de Hengelose jongeren bij de premier terecht komen!’

Baas-boven-Baas

De gemeente Hengelo is het initiatief Baas-boven-Baas gestart na een oproep van onze premier aan alle kinderen en jongeren, om mee te denken over hoe de samenleving er in en na coronatijd wat hen betreft uit zou moeten zien.

Het speciale camerateam van Baas-boven-Baas is op verschillende plekken in Hengelo bij jongeren langs geweest. Bijvoorbeeld op het trainingscomplex van FC Twente, bij Metropool, in de binnenstad en op de skatebaan, bij groep 8 van de Titus Brandsmaschool en in klas 2BB2 van het CT Storkcollege. Aanvullend is een unieke ‘swipe-app’ ontwikkeld, waarin alle kinderen van Hengelo van 29 juni tot en met 5 juli heel gemakkelijk hun mening en ervaring konden delen. Alle tips, ervaringen en uitkomsten zijn gebundeld in één pakkende film. Deze is te bekijken op www.hengelo.nl.

Baas-boven-Baas krijgt een vervolg

Burgemeester Schelberg heeft de film op vrijdag 10 juli digitaal verstuurd aan Mark Rutte. En op 4 september organiseert de burgemeester een Baas-boven-Baas-ontbijt in de stadhuishal van Hengelo om de kinderen die mee hebben gewerkt aan de rapportage te bedanken en om ze te vertellen wat er met hun inbreng is gebeurd. ‘Ook wil ik ze graag vragen of ze nog tips voor me hebben voor een volgende Baas-boven-Baas’, aldus de burgemeester, ‘Want deze Baas-boven-Baas smaakt wat mij betreft naar meer!’ Dit najaar komt er dan ook een volgende editie van Baas-boven-Baas, over het klimaat. ‘Het klimaat zorgt voor steeds meer overlast, bijvoorbeeld door extreme droogte, of hele zware regenbuien. Daar moeten we als stad een antwoord op bedenken’, aldus de burgemeester. ‘Ik ben benieuwd hoe de jongeren daar tegen aan kijken en wat zij belangrijk vinden’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding