Sabine van den Bosch
Sabine van den Bosch (Foto: PR)

'Vrijwilligerswerk bij JobOn vergroot je kansen op werk!'

In 2019 stopte het werk van Sabine van den Bosch (55). Vanaf dat moment kwam zij thuis te zitten, maar niet stil. Van den Bosch is altijd nieuwsgierig naar kansen en mogelijkheden tot ontwikkeling of groei. Daarom ging ze aan de slag als vrijwilliger voor JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden.

Twente - In Twente is zij intussen het gezicht van JobOn in de regio. Ze organiseert inspirerende events, ontmoet gastsprekers en opleiders die ze anders nooit zou ontmoeten en is ‘ready’ voor de sterk veranderde huidige arbeids- en sollicitatiemarkt. Ze gunt iedereen deze ervaring, daarom roept ze andere werkzoekenden in Almelo en Hengelo op haar te komen versterken. Van den Bosch: “Je hebt naast een mooie ervaring op je cv ook meteen focus op de huidige arbeidsmarkt, breidt je netwerk uit en ontmoet nieuwe mensen.”

Van den Bosch (zelf woonachtig in Enschede) was in haar laatste functie regiomanager van een commerciële netwerkorganisatie. Helaas werd het bedrijf vorig jaar verkocht en stopte haar baan. “Ineens had ik echt tijd voor mijzelf en ben ik mij gaan heroriënteren. Je maakt je balans op en kijkt opnieuw waar je goed in bent, maar vooral ook wat je de komende jaren graag zou willen doen en wat daarvoor nodig is. Door eventmanager bij JobOn te zijn kan ik naast ervaring opdoen, ook gebruik maken van tools die mij helpen bij het ontwikkelen van mijn nieuwe toekomst”, aldus Van den Bosch.

Kans op werk is vergoot

Dat is al aardig gelukt, want Van den Bosch weet waar ze naartoe wil in haar carrière. Van den Bosch: “Graag faciliteer en versterk ik mensen en initiatieven. Ik ben in staat mensen te enthousiasmeren en inspireren en kan goed nieuwe wegen ontwikkelen of veranderprocessen begeleiden. Het liefst wil ik ondernemers en startups adviseren en coachen. Tijdens mijn events die ik voor JobOn organiseer heb ik al vele goede coaches leren kennen. Daar heb ik naast de webinars ook mooie workshops en cursussen gevolgd die mijn kans op werk vergroten. Ook heb ik nu ervaring met online webinars, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt!”.

JobOn verrijkt

JobOn heeft haar nieuwe en gevarieerde contacten gebracht waarmee zij kan levelen en onderzoeken wat de huidige arbeidsmarkt van haar vraagt. Maar dat niet alleen. “Ook ben ik meer zichtbaar voor werkgevers omdat je als eventmanager de events op de socials in je eigen regio deelt. Vanwege de corona-crisis werd ik onderdeel van de grootscheepse digitale transitie van JobOn en veranderde mijn rol opeens van lokaal eventmanager in Almelo en Hengelo tot landelijk online webinar- en event host. Hierdoor leerde ik samen met gastsprekers over webinars, technieken en breakoutrooms. Ik kreeg hierdoor mooie connecties in heel Nederland en maakte nieuwe vriendschappen en ontwikkelingen door met mede-eventsmanagers en gastsprekers. Mijn netwerk is verdubbeld en mijn LinkedIn profiel is up to date, dus ik ben helemaal klaar om vol energie aan de slag te gaan. Maar tot die tijd ga ik door met organiseren, zowel online als offline!”, aldus Van den Bosch.

Wandelevents in Twente

Vanaf juli wordt er vanuit JobOn weer gestart met events op locatie. Van den Bosch: “We gaan in Almelo en Hengelo corona-proof live netwerken met JobOn-tour. Samen met wandelcoaches organiseren we wandelevents in de natuur waarin we met werkzoekenden in opdrachten werken aan werk! Erg fijn en leuk, want er is zeker weer behoefte aan echt persoonlijk contact met andere werkzoekenden in Twente. Mijn eerste wandelevent staat gepland op 14 juli. Meer info: https://jobon.nl/events/job-on-tour-twente-hoe-vind-jij-het-pad-naar-jouw-toekomst

Versterking gezocht in Twente

Bij JobOn staat het vinden van een passende baan op de eerste plaats, dat geldt ook voor alle vrijwilligers die vaak snel weer uitstromen omdat ze door deze ervaring sneller een leuke uitdaging vinden. Daarom is er altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers in Almelo en Hengelo. Van den Bosch: “Ik kan deze rol iedereen aanbevelen, eventmanager zijn is superleuk. Je spreekt en ontmoet een kleur aan mensen, leert bedrijven en ondernemers kennen en je bouwt aan een oprecht en hecht netwerk waarin je van elkaar kunt leren. Je werkt aan jezelf, maar betekent ook veel voor andere baanzoekers. Ik ben nog elke dag verbaasd over het grote aanbod van JobOn in mogelijkheden tot ontwikkeling en gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

Over JobOn

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar.

www.jobon.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding