Robbin Geerdink
Robbin Geerdink (Foto: PR)

Robbin Geerdink ontvangt alsnog gouden Skills-medaille

Robbin Geerdink (23) uit Hengelo kreeg maandag uit handen van wethouder Mariska ten Heuw (Werk & inkomen) en John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur ROC van Twente, alsnog waar hij recht op heeft: een gouden Skills-medaille. Daarmee mag hij zich definitief Nederlands kampioen noemen in zijn vakgebied (lassen). 

Hengelo - Begin dit jaar deed Robbin in Leeuwarden mee aan Skills the Finals. Tijdens deze Nederlandse kampioenschappen van beroepen in het mbo werd per ongeluk een foutje gemaakt. Hij kreeg een zilveren plak omgehangen, waarbij nadien bleek dat hij op de hoogste podiumplek had moeten staan. Geerdink heeft even op het goud moeten wachten door de coronacrisis. Bij SMEOT, de mbo-vakschool voor Metaal, Mechatronica en Elektrotechniek, kreeg hij dat dus alsnog uit handen van de wethouder uit zijn woonplaats.

De lasser, die leren en werken combineert bij A. Leerling Enschede Apparatenbouw, vindt het “supergaaf” dat hij alsnog loon naar werken krijgt: “Ik vond het al een eer om in de finale te staan, laat staan om goud te winnen. Het maakt mij niet uit dat ik daar even op heb moeten wachten. Dit voelt heel goed!” Door zijn overwinning mag Robbin nu ook Europa in. Begin januari volgend jaar doet hij mee aan EuroSkills 2020 in het Oostenrijkse Graz. De Hengeloër neemt het daar op tegen de grootste Europese talenten. “Ik bereid me daar ook al een beetje op voor”, lacht hij. “Als er wat te winnen valt moet je het serieus nemen toch? Ik oefen nu bijvoorbeeld bepaalde lasposities extra.”

Excellentieverklaring

Als het goed is, komt er straks nog een ander hoogtepunt voor Robbin bij: hij rondt dit jaar namelijk ook zijn opleiding Constructie- en plaattechnoloog bij ROC van Twente af. Bij zijn diploma zit straks in ieder geval een excellentieverklaring. Die kent de instelling toe aan alle studenten die de landelijke finales bereiken. Een waardevolle toevoeging voor het cv.

John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur ROC van Twente en bestuurslid van Worldskills Netherlands, is trots om ‘zijn’ student te eren: “Meedoen en helemaal winnen, is een kans om boven jezelf uit te stijgen en op te gaan in je passie voor je vak. Robbin laat zien hoe je dat doet. Die ervaring gun ik al onze studenten en ook komend jaar zullen we weer proberen om onze studenten in de finale van Skills the Finals 2021 (21 maart 2021, red.) op het podium te krijgen, met kansen op een internationaal vervolg naar WorldSkills Shanghai 2021. Talent is er meer dan genoeg en je kunt eigenlijk niet uitleggen hoe gaaf zoiets is. Dat moet je gewoon een keer meemaken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden