De oprichting van deze Vitality Club is een initiatief van Buurtzorg.
De oprichting van deze Vitality Club is een initiatief van Buurtzorg.

Vitality Club van start in Wijkhuys Hasselo

Algemeen

In Wijkhuys Hasselo gaat de Vitality Club Hengelo van start. Op maandag 26 september om 20.00 uur is er een presentatie over de Vitality Club in de Huiskamer van Wijkhuys Hasselo aan de Henry Woodstraat 62.

Hengelo - Tijdens de presentatie wordt een opname getoond die RTV Oost eerder van de Vitality Club in Denekamp heeft gemaakt. Ook zijn de initiatiefnemers van de Vitality Club aanwezig voor informatie.

De Vitality Club Hengelo verzamelt zich elke dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur en elke donderdag van 13.00 tot 14.00 uur in Wijkhuys Hasselo. ‘’Na afloop kunt u hier ook een kop koffie drinken.’’

In Twente zijn nu een aantal Vitality Clubs actief: in Denekamp, Tubbergen, Albergen, Oldenzaal, Weerselo en Almelo zijn groeiende groepen mensen vol enthousiasme samen actief. ‘’Ze doen allerlei oefeningen ter versterking van de spieren en de balans. Ze doen ook speloefeningen. Iedereen doet de oefeningen op zijn/haar eigen niveau. Nadien drinken de deelnemers vrijblijvend koffie met elkaar. Samen bewegen is gezellig, inspirerend en gezond. Bewegen en goede sociale contacten zijn sleutels bij gezond ouder worden. Buiten bewegen verhoogt de weerstand. De Vitalityclubs ontstaan in de eigen wijk. Ze zijn door zelfsturing, laagdrempeligheid en onafhankelijkheid van subsidies duurzaam en veerkrachtig’’, aldus Vitality Club.

Hoe werkt het? ‘’Een vitalityclub wordt in eerste instantie vier tot zes weken begeleid door een professional. Daarna nemen vrijwilligers uit de groep de begeleiding over. Zij heten peercoaches. Ervaring elders in Twente en in Nederland leert dat dit heel goed werkt. Sterker nog, omdat een vitalityclub helemaal zelfsturend is, ontstaat er een buitengewone sfeer gekenmerkt door eigen initiatief, plezier en enthousiasme. Deelnemers merken bovendien dat ze snel fitter en vitaler worden en dat het veel leuker is dit soort dingen samen te doen dan alleen. Deelname is vrijblijvend, je hoeft geen lid te zijn en je betaalt, als je komt, 1 euro per week voor in de eigen pot, te besteden naar eigen inzicht van de groep.’’

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20