Michel Vlap in actie met FC Twente in en tegen SC Heerenveen. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: BJ Everhard

FC Twente geeft de punten weg

Algemeen

Net als eerder tegen Volendam gaf FC Twente zondag de punten ook weg tegen SC Heerenveen. Twente speelde de Friese club in de eerste helft helemaal dronken, maar stond na twee ballen op het eigen doel in de rust wel met 2-1 achter. En dat werd in de tweede helft niet gerepareerd.

Enschede - Bij de vorige Super Sunday -vorig seizoen, speelronde 32- dacht FC Twente goede zaken te kunnen doen met een thuiswedstrijd tegen Fortuna, nu had dat ook gekund met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Maar zoals de vorige keer van Fortuna werd verloren, werd nu van Heerenveen verloren, 2-1 in het Abe Lenstra Stadion.

Twente was oppermachtig in de eerste helft en scoorde al snel met een bekeken schot van Virgil Misidjan. Misidjan, Michel Vlap, Ramiz Zerrouki en Ricky van Wolfswinkel hadden de 0-2 op de schoen, maar Oranje-keeper Andries Noppert liet zich niet nog een keer passeren. De eerste bal op doel bij Lars Unnerstall ging er direct in en de tweede ook. Van Ewijk scoorde na een counter en Bochniewicz kopte raak na een spelhervatting. ‘’Zeg het maar’’, zegt Ricky van Wolfswinkel na afloop bij ESPN. “Je voelt gewoon dat je oppermachtig bent, dat je zoveel kansen krijgt. We maken twee fouten, dat mag niet gebeuren. We moeten beter zijn in de afronding.’’

Van Wolfswinkel mikte twee keer op de lat. “Je speelt gewoon goed, je creëert de kansen. Maar in de tweede helft hebben we te weinig gebracht om de goal te maken. We gaan met nul punten terug, gewoon kloten. Maar het was wel een leuke wedstrijd om te spelen.’’

Bij trainer Ron Jans was er vooral ongeloof. “In de eerste helft speelden we ongelooflijk goed. We hadden drie, vier goals moeten maken, maar dat doen we niet. Het lot zat niet aan onze kant. Deze wedstrijd verlies je, maar qua veldspel ga je hier nog veel wedstrijden mee winnen. Het was allemaal net niet.’’ Kees van Wonderen, trainer van Heerenveen en vroeger assistent bij FC Twente, was blij met de drie punten. ‘’Tegen een goeie ploeg als FC Twente. Wij waren de gelukkigste. Het was een voetbalgevecht.’’

FC Twente gaat de interlandbreak in als de nummer vijf van de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans staat na 7 wedstrijden op 13 punten. PSV is de nieuwe koploper na de 4-3 zege op Feyenoord. PSV heeft 18 punten, net als Ajax dat op Super Sunday met 2-1 bij AZ verloor.. AZ is derde met 17 punten, Feyenoord vierde met 16 punten. Op zaterdag 1 oktober speelt FC Twente thuis tegen Vitesse, de nummer 14 van de ranglijst met 5 punten.

Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13