Vanwege aanpassingen aan het onderkomen, werd dameskoor AmaZing gedwongen uit te wijken naar een alternatieve repetitielocatie, Foto: Willem Rozema)
Vanwege aanpassingen aan het onderkomen, werd dameskoor AmaZing gedwongen uit te wijken naar een alternatieve repetitielocatie, Foto: Willem Rozema)

Ladies Choir Amazing: voorbeeld voor andere koren

In deze laatste aflevering van #NLStartop besteden we aandacht aan de cultuursector. Het woord aan Inge Graas, voorzitter van Ladies Choir AmaZing.

(door Leon Holweg)

"We hebben er in de periode van de stillegging van onze repetities van dinsdag 10 maart tot aan onze hervatting alles aan gedaan om de positiviteit erin te houden en te zorgen dat onze koorleden niet zouden stoppen", aldus Inge Graas. "Ondanks dat twee leden hebben aangegeven er tot september mee stoppen, is dit gelukt. Bij hen hebben we de contributie tot die tijd op stopgezet. De afgelopen weken en maanden hebben we zoveel mogelijk positieve en opbeurende berichten gedeeld in onze groepsapp om toch een gevoel van samen zijn te creëren en te laten zien dat we er nog steeds voor elkaar zijn. Vanuit het bestuur hebben we gezorgd voor kleine presentjes voor de koorleden en de dirigent. We hielden onze blik op de toekomst gericht, want we wisten: het komt goed. Er komt een moment dat we weer uit volle borst kunnen gaan zingen. Dat willen we allemaal. Van andere koren hebben we veel bewonderende reacties ontvangen. Ik denk wel dat we kunnen stellen dat we een voorbeeld zijn geweest voor hoe te handelen in deze moeilijke tijd.”

'Opbeurende berichten laten zien dat we er voor elkaar zijn'

Kulturhus
Over de verdere invulling van dit jaar is mede door de verbouwingen aan het kulturhus nog veel onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat een heleboel optredens van AmaZing dit jaar niet doorgingen. Op 6 juni had bijvoorbeeld het korenfestival Amusing plaats moeten vinden en de dames van AmaZing zouden hier ook een bijdrage aan hebben geleverd. Iets wat AmaZing ook niet onbenut had willen laten, is de 75-jarige bevrijding van Hengelo. Inmiddels volledig overschaduwd door het coronavirus. Graas: “Bij veel koren heerst nu veel onduidelijkheid over hoe nu verder. En dat is begrijpelijk want het kabinet kan wel van alles weer gaan toestaan, maar feit is dat de anderhalve meterregel gewoon overeind blijft. Locaties moeten worden aangepast en dat gaat niet zomaar. Heel veel horeca- en cultuurgelegenheden die weer open mogen, zijn daar nog niet op toegerust. Zo ook ons Kulturhus op de Hasseler Es waar we normaal gesproken elke dinsdagavond repeteren.

Zigzagformatie
We hebben nu al twee dinsdagen bij een van onze koorleden in de achtertuin gerepeteerd. Dit deden we door middel van de zigzagformatie, zoals geadviseerd door het RIVM. We zagen geen andere mogelijkheid om te voldoen aan de afstand die de koorleden moeten houden. De verwachting is dat we hier medio augustus weer volop kunnen gaan zingen wanneer het gebouw is vernieuwd en aangepast op de anderhalve meterregel.”

#NLStartop
Eerder besteedden we aandacht aan de horeca (de Twentse Bierbrouwerij en Van der Poel), de retailsector (Morselt Mode) en de toerismesector (Hengelo Promotie). Op de site is een langere versie van deze laatste editie van #NLStartop te vinden: hengelosweekblad.nl

Ladies Choir AmaZing is immer op zoek naar nieuwe vrouwelijke koorleden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met voorzitter Inge Graas, tel: 0644996615, amazinghengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding