Foto:

Paus Joannes Allround Schoolsport Kampioen

Basisschool Paus Joannes is de winnaar van het Allround Schoolsport Kampioenschap 2019-2020 van Hengelo Sport. Om dit te vieren, ontving de school op woensdag 1 juli de Allround Cup uit handen van Burgemeester Schelberg.

Hengelo - Al jaren strijdt de Paus Joannes om de beste te zijn in het Allround klassement van de 30 Hengelose basisscholen. Na een 4e plaats in 2018 en een 2e plaats vorig jaar, behaalde de school al voordat de corona-crisis begon 5580 punten. In de resterende sportactiviteiten waarin de scholen nog punten konden verdienen, was de Paus Joannes niet meer in te halen. Hengelo Sport heeft daarom de tussenstand van 30 maart als eindstand aangehouden.

Naast een extra grote wisselbeker ontving de school de eerste prijs-beker, een grote banner voor op de gevel van de school én een cheque ter waarde van 250 euro. Deze cheque mag de school besteden aan sport- en spelmateriaal voor alle kleuters. Als afsluiter kregen alle kinderen ook nog eens een lekker ijsje.

Verschillende categorieën

Scholen kunnen punten scoren, door mee te doen aan het BasisAanbodSport van Hengelo Sport: natte gymlessen in het Twentebad, kennismakingslessen gym op school, kleutergym voor de kleintjes en evenementen en toernooien op de sportaccommodaties.

Bij evenementen en toernooien krijgen ze punten voor het aantal deelnemende teams en de plaats in het eindklassement. Aan het einde van het schooljaar wordt bekend gemaakt welke school zich voor een jaar lang de Allround Schoolsport Kampioen van Hengelo mag noemen. Een hele eer!

Topprestaties

De Paus Joannes is een echte sportschool en doet al jaren mee met alle activiteiten. Dat levert al veel punten op. Afgelopen schooljaar ontvingen ze extra punten voor de prestaties:

Kampioen van Hengelo met het Dammen

2e plaats bij het schaaktoernooi

3e plaats bij het Cruyff Court toernooi

3e plaats bij het tafeltennis toernooi

3e plaats bij het Streetsoccer toernooi

Eindstand Allround Schoolsport Klassement 2019 - 2020

Paus Joannes: 1e prijs 5580 punten

Esrein: 2e prijs 3780 punten

Europaschool: 3e prijs 3600 punten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding