Foto: Francien van Mil

Bridge krabbelt weer op na lockdown

In maart was het plotseling onmogelijk voor de bridgers om hun geliefde spelletje nog te spelen en erger, hun bridgevrienden nog te ontmoeten. Het gevolg was een onvrijwillige isolatie voor vele bridgers, van wie het merendeel tot de categorie ouderen behoort.

Hengelo - Bridgeclubs in Hengelo en Borne, die samenwerken in de Stichting Bridgestad Hengelo, hebben hun clubcompetities verplaatst naar het internet. De clubavonden worden nu digitaal gespeeld en contact met de clubleden bestaat uit het uitwisselen van chatberichten tijdens het spelen. Clubs die geen online competitie hebben, zochten samenwerking met andere clubs in de omgeving zodat elke bridger nu deel uit kan maken van een clubcompetitie. De Nederlandse Bridge Bond (NBB) heeft mogelijk gemaakt dat alle clubbridgers door middel van een proefaccount gratis kunnen deelnemen aan het online bridgen.

Ondertussen wordt er hard gewerkt om de accommodaties geschikt te maken voor het echte live bridgen in september, wanneer het seizoen weer begint. Er zijn duidelijke ideeën hoe dat gerealiseerd kan worden binnen de daarvoor bestaande richtlijnen. De NBB stelt een algemeen protocol op ten behoeve van de bridgeclubs en de Stichting Bridgestad Hengelo vertaalt dit naar de lokale omstandigheden in Hengelo en Borne. Het Denksportcentrum Hengelo bijvoorbeeld is in nauw overleg met de Gemeente Hengelo bezig om een goedgekeurd protocol op te stellen. Ook voor de overige locaties wordt hieraan gewerkt.

In augustus komt er een kennismakingsavond voor mensen die willen leren bridgen en in september starten de bridgelessen weer. Wie belangstelling heeft voor bridgeles vindt alle informatie op bridgestadhengelo.nl/bridgelessen/beginners/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden