De beschikbaar gestelde ambulance.
De beschikbaar gestelde ambulance. (Foto: Veluwse Wensambulance)

Aambulance voor Syrië vanuit Hengelo en Enschede

De Veluwse Wens Ambulance vervangt binnenkort een van haar ambulances en heeft de te vervangen auto aangeboden voor hergebruik in het noodlijdende Syrië.

Regio - Met bemiddeling van dr. Said van de WensAmbulance Oost-Nederland hebben COJEP Humanitaire, vertegenwoordigt door Burhan Carlak uit Hengelo, en de Enschedese Stichting voor Humanitaire Hulp Syrië (SHHS) de handen ineen geslagen voor de aankoop en schenking van deze ambulance aan een ziekenhuis in Syrië waar deze hard nodig is.

De al meer dan 9 jaar durende Syrische burgeroorlog heeft de gezondheidszorg in Syrië nagenoeg volledig vernietigd. Er is aan alles gebrek en een ambulance is een zeer welkom geschenk. Ziekenvervoer is zeer moeizaam door de slechte staat van de wegen. “Zwangere vrouwen bevallen onderweg voortijdig door de vele kuilen en gaten”, zo vertelde een hulpverlener. Ook is ziekenvervoer voor de meeste Syriërs inmiddels onbetaalbaar, nu velen hun inkomen zijn kwijtgeraakt en de prijzen van levensmiddelen torenhoog zijn geworden. Dat resulteert in honger, kinderarbeid, doktershulp vermijden en onbetaalbare medicijnen met alle gevolgen van dien. De afhankelijkheid van hulporganisaties is bijzonder groot.

Nog deze zomer zal de Ambulance, met zoveel mogelijk medische hulpmiddelen aan boord, worden verscheept naar Turkije. De Turkse hulporganisatie AFAD zal daar zorgdragen voor overdracht aan de Syrische partnerorganisatie van SHHS, die al vanaf 2013 werkzaam is in Noord-Syrië.

De beide hulporganisaties zijn een campagne gestart om de nodige financiële middelen te verzamelen. Doneren kan op het bankrekeningnummer van SHHS onder vermelding van: Ambulance voor Syrië.

Werkgebieden van SHHS en projecten:

De Stichting Humanitaire Hulp Syrië (SHHS) steunt de bevolking en de vluchtelingen in Noord-Syrië ( Aleppo en Al Bab).
Gezondheidszorg en onderwijs zijn de belangrijkste aandachtsgebieden, naast noodhulp en het verstrekken van voeding. Zie www.humanitairehulpsyrie.nl voor de projecten die sinds 2013 zijn opgezet.

SHHS werkt samen met de in Syrië opgerichte hulporganisatie: NEW START. Heel regelmatig is er rechtstreeks contact. De SHHS kan daardoor goed oog houden op waar en welke hulp het meest noodzakelijk is en of de hulp daadwerkelijk goed terecht komt.

www.cojep.com / www.humanitairehulpsyrie.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden