Van links naar rechts: Roy Huiskes, Fred Bouwhuis en Bas Smies.
Van links naar rechts: Roy Huiskes, Fred Bouwhuis en Bas Smies. (Foto: Maarten Ekkel)

Docentenband Bataafs Lyceum omarmt levenslied voor examenclip 2020

Het is inmiddels een niet meer weg te denken traditie op het Bataafs Lyceum: de examenclip van de docentenband. De clip, die steevast tijdens de diploma-uitreiking in première gaat en daarna ook online gezet wordt, krijgt ook buiten school steeds meer aandacht. De editie van vorig schooljaar werd landelijk opgepikt, was te zien op het jeugdjournaal en is uiteindelijk een kwart miljoen keer bekeken op diverse social media. 

Hengelo - De docentenband tapte door de jaren heen regelmatig uit een ander muzikaal vaatje. De afgelopen jaren passeerden punk, hardrock en gabber de revue. Dit jaar ging het muzikale roer opnieuw om en stortte de band zich op het levenslied, met een bewerking van “Leef” van André Hazes jr. Dit natuurlijk wel met de inmiddels bekende vette knipoog.

Examenclip

Toen als gevolg van de corona-crisis het eindexamen landelijk werd afgelast, leek het er in eerste instantie op dat er geen examenclip 2020 zou komen. In april werd vanuit de verschillende huiskamers van de bandleden een corona-lied in elkaar gezet, met het idee dat die video als vervanger zou dienen. Toen echter duidelijk werd dat er toch nog een fysieke diploma-uitreiking georganiseerd kon worden, is alles op alles gezet om alsnog een echte examenclip te maken.

“Deze lichting leerlingen heeft door de omstandigheden veel momenten moeten missen die de examentijd juist zo bijzonder maken. De examenclip is een traditie en die wilden we ze niet onthouden. We zijn erg blij dat het alsnog gelukt is, al hebben we wel even flink moeten aanpoten”, aldus Bas Smies, zanger en tekstschrijver van de band.

De examenclip 2020 gaat op 29 en 30 juni in première tijdens de diploma-uitreikingen van het Bataafs Lyceum en verschijnt daarna ook online.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding