Foto: Jurriaan Knol

Blauwe Engel na meer dan 50 jaar weer blauw

Troosteloos zag het treinstel er uit, toen het begin maart na meer dan 17 jaar weer in Hengelo arriveerde. Jarenlang verwaarloosd, onder de alg, voorzien van een laag graffiti en vernield door vandalen. De afgelopen maanden is er door een klein team vrijwilligers hard gewerkt om het treinstel weer toonbaar te maken. Het resultaat mag er al zijn, inmiddels is het dak grotendeels in de originele lichtgrijze kleur geschilderd en staan alle wanden in de blauwe grondverf.

Hengelo - De Blauwe Engel krijgt de kleuren terug waarmee ze in oktober 1953 onder nummer 66 aan de NS is geleverd. Het is daarmee het oudste exemplaar van de serie van 76 stuks dat bewaard is gebleven.

De redding en het opknappen van de Blauwe Engel heeft landelijk veel aandacht getrokken, de bekendheid van het spoorfietsen in Hengelo is daardoor enorm toegenomen. Wat dat betreft is de verwerving van het treinstel nu al een gouden greep gebleken. Het spoorfietsen is op dit moment vanwege de coronacrisis nog gesloten, maar zal later dit seizoen wel gedeeltelijk weer open gaan. Hou daarvoor de site www.spoorfietsen.nl in de gaten.

Zin om mee te helpen? U bent van harte welkom! Naast het opknappen van de Blauwe Engel zijn er allerlei andere klussen, bijvoorbeeld op het gebied van natuuronderhoud of gastheer/ gastvrouw. Dat kunnen naar wens zowel korte, eenmalige of juist langere klussen zijn. Informeer vrijblijvend op: spoorfietsengols@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding