Schouwburg Hengelo gaat op 1 juni weer open.
Schouwburg Hengelo gaat op 1 juni weer open. (Foto: PR)

Schouwburg Hengelo vanaf 1 juli weer open

Vanaf 1 juli mag Schouwburg Hengelo naar verwachting weer 100 bezoekers ontvangen, daarom opent de schouwburg op woensdag 1 juli zijn deuren weer voor het publiek. Het theaterprogramma wordt hervat met voorstellingen die eerder geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen.

Hengelo - In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium. Bezoekers die een sociale eenheid of een gezamenlijk huishouden vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen om het theaterbezoek plezierig én veilig te laten verlopen.

Vanaf 1 juli zijn in ieder geval de onderstaande theaterproducties te zien. Ook zijn er van twee Hengelose basisscholen de groep 8 musicals gepland. Naar verwachting wordt het programma de komende weken uitgebreid, o.a. met een toneelstuk van Toneelgroep Oostpool, een dansvoorstelling van Meyer-Chaffaud en een cabaretprogramma.

Thijs Borsten & Izaline Calister

Op woensdag 1 juli wordt de schouwburg heropend met het concert ‘Het eiland van mijn vader’ van Thijs Borsten in een gezellig ingerichte Middenzaal. Samen met de van Curaçao afkomstige zangeres Izaline Calister gaat muzikant Thijs Borsten op zoek naar de muziek die Izalines jeugd illustreert. In de voorstelling zingt en vertelt Izaline over haar jeugd op Curaçao, in het bijzonder over haar vader. Met filmbeelden, liedjes en verhalen gaan we op reis door het leven van Izaline en haar vader.
Woensdag 1 juli 2020, 19:00 en 21.00 uur, Middenzaal, € 18,50

Brandweerman Sam

Op vrijdag 10 juli wordt de jeugdvoorstelling ‘Het Grote Kampeeravontuur’ van Brandweerman Sam Live! maar liefst drie keer gespeeld in de Rabozaal. In ‘Het Grote Kampeeravontuur’ gaat Brandweerman Sam samen met zijn vriendjes Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert op ontdekkingsreis in het bos bij Piekepolder. Een avontuurlijke voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar vol zang, dans en gewaagde reddingen.
Vrijdag 10 juli 2020, 11.00, 13.30 en 16.00 uur, Rabozaal, € 19,50

Luís Rabello

Op zaterdag 11 juli speelt de Braziliaanse pianist Luís Rabello het concert ‘Warme Braziliaanse Klanken’ in de Waterstaatskerk Hengelo. Rabello studeerde in Rio de Janeiro, Moskou en aan het Conservatorium van Rotterdam. Als kind van acht jaar oud wist hij met zijn spel indruk te maken op componist Radamés Gnattali: ‘dat jongetje moet mijn pianowerk opnemen’. Rabello is inmiddels een ware ambassadeur van de Braziliaanse muziek. In zijn concert speelt hij composities van Gnattali en Villa-Lobos, maar ook werken van Europese componisten als Beethoven, Ravel en Debussy.
Zaterdag 11 juli 2020, 20:00 uur, Waterstaatskerk Hengelo, € 18,00 / € 5,00 (CJP/jeugd)

Kaarten reserveren

Kaarten zijn te koop via www.schouwburghengelo.nl en telefonisch via de kassa via 074-255 6789 (van ma. t/m vr. tussen 12:00 en 16:00 uur). Vanwege de coronamaatregelen kunnen kaarten uitsluitend via de website en telefonisch worden gereserveerd.

Coronamaatregelen in de schouwburg

Om het theaterbezoek veilig te laten verlopen heeft Schouwburg Hengelo ‘corona huisregels’ ingesteld. De schouwburg ziet toe op het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in een theaterzaal mag zijn. Bezoekers die een gezamenlijk huishouden of een sociale eenheid vormen kunnen als groep bij elkaar zitten. Kaartverkoop is zonder rij- of stoelkeuze en medewerkers van de schouwburg wijzen bezoekers een plaats toe. Om het houden van anderhalve meter afstand eenvoudiger te maken zijn er looproutes aangegeven op de vloeren van de schouwburg, zodat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. Bovendien voorziet de schouwburg in zeeppompjes en desinfecterende middelen en zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Bezoekers wordt verzocht om bij gezondheidsklachten, zoals hoesten, koorts en/of benauwdheid thuis te blijven.

Meer informatie over de huisregels vanwege het coronavirus is te vinden op www.schouwburghengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding