Foto: Annemiek Völkers
Foto: Annemiek Völkers (Foto: )

Online workshop Baby- en kindergebaren

Op 10 juni is er een online kennismakingsworkshop Baby- en kindergebaren door Babygebaren Twente. Stellen die een kleintje verwachten, ouders, grootouders en professionals die met kleine kinderen werken (bijvoorbeeld medewerkers kinderopvang) zijn van harte welkom om aan te sluiten. Babygebaren helpen bij het begrijpen van je kleintje als het nog niet kan praten. Vanaf 8 à 9 maanden kunnen kinderen door middel van gebaren al communiceren.

Regio - Saskia Schreurs (Babygebaren Twente/MiniTolk): ,,Alle kinderen gebruiken gebaren. Denk maar aan zwaaien of het uitsteken van de handjes als teken dat hij wil worden opgepakt." Het gebaren met kinderen is niets anders dan het ondersteunen van je gesproken taal met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. Door woorden die regelmatig op een dag voorkomen ook te gebaren, komen de gebaren regelmatig terug. Door deze herhaling nemen kinderen de gebaren over en kunnen ze al eerder communiceren. Schreurs: “Het scheelt een hele hoop frustratie als kinderen je al wel begrijpen, maar het nog niet kunnen zeggen. Gebaren kunnen ze al veel eerder! En het gebaren met je kind is gewoon hartstikke leuk en goed voor de taalontwikkeling”.

Tijdens deze online workshop babygebaren maak je op een interactieve manier kennis met het gebruik van gebaren. Natuurlijk krijg je ook theoretische uitleg en achtergrondinformatie. Daarna ga je aan de slag. Je oefent ongeveer 15 praktische gebaren die je direct thuis kunt toepassen. Met foto’s, filmpjes en leuke oefeningen geven we je voldoende inspiratie om een start te maken met het gebruik van babygebaren.

Praktische informatie over de workshop babygebaren

– De workshops babygebaren zijn bedoeld als kennismaking en geschikt voor iedereen die meer wil leren over gebaren met kinderen van 0-4 jaar. Of je de gebaren nu thuis of op je werk wilt gaan gebruiken, dit is een goede start!

– De workshops babygebaren duren ruim 1 uur en zijn een goede kennismaking. Wil je daarna nog meer gebaren leren en aan de slag met bijvoorbeeld het zingen van liedjes met gebaren en het voorlezen van boeken met gebaren? Doe dan mee met de volledige 3-delige cursus. Het vervolg van deze kennismakingsles vindt plaats op 17 en 24 juni.

– Deelname aan deze kennismakingsworkshop bedraagt €15,- per persoon.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar saskia.schreurs@babygebaar.nl. Meer informatie is te vinden op www.minitolk.nl of www.babygebaar.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding