Op 1 juni opent het Pop-Up restaurant Casa de Tapas in het centrum van Delden. Een restaurant met een tikje waanzin van Dali, kleurrijke mediterraanse tapas en de karakteristieke snor van Dali op waanzinnige plekken.
Op 1 juni opent het Pop-Up restaurant Casa de Tapas in het centrum van Delden. Een restaurant met een tikje waanzin van Dali, kleurrijke mediterraanse tapas en de karakteristieke snor van Dali op waanzinnige plekken. (Foto: PR)

#Daliwaanzin mysterieuze voorbode van opening Pop-Up restaurant Casa de Tapas

De laatste week verschijnen op de meest vreemde plekken in Twente snorren en geschminkte gezichten met daarbij #Daliwaanzin. Op de socials, langs de weg, in de brievenbus, in de supermarkt. Als je het telefoonnummer bij de snor belt, krijg je tot je verbazing een Spaanse voicemail. Op de website Daliwaanzin.nl een aftellende klok. Waar leidt dit allemaal toe?

Delden - We kunnen eindelijk het goede nieuws naar buiten brengen! Op 1 juni opent het Pop-Up restaurant Casa de Tapas in het centrum van Delden. Een restaurant met een tikje waanzin van Dali, kleurrijke mediterraanse tapas en de karakteristieke snor van Dali op waanzinnige plekken. Door de sluiting van de horeca kreeg de familie Hemersma en hun team van de Weijenborg plots de handen vrij.

Tegen de stroom inzwemmen

Al snel werden diezelfde handen ineen geslagen en ingespeeld op de nieuwe realiteit. Door opgedane ervaring tijdens vorige recessies in het bijna 40-jarig bestaan van de Weijenborg, werd er direct gekozen voor de optie “tegen de stroom inzwemmen en vernieuwen, creëren en investeren”. Het idee van een trendy Pop-Up restaurant in de historische paardenstal uit 1739 ontstond tijdens een sprankelende brainstormsessie.

Het team ging aan de slag en bleek naast het eigen beroep van gastheer/vrouw, kok, webmaster, marketing en recreatie medewerker talent te hebben op het gebied van schilderen, slopen en creëren. Door de fantastische inzet van iedereen heeft de paardenstal een waanzinnige metamorfose ondergaan. De unieke muur uit 1739 is achter vele lagen pleisterwerk tevoorschijn gehaald, een andere wand met klimop bekleed en vreemde kunst met Dali snor. Er staat zelfs op Daliaanse wijze een paard in stal. Kortom, een uniek resultaat met een tikje waanzin.

Haal Ibiza naar Nederland

Het idee achter het Pop-Up restaurant Casa de Tapas is “Haal Ibiza naar Nederland nu Nederland niet naar Spanje gaat”. Je ontmoet de hippe en ontspannen sfeer van het Spaanse Ibiza op loop- en fietsafstand. Lekker ongedwongen genieten van heerlijke tapas met daarbij een bruisende Cava of zonnige Spaanse wijn en relaxte lounge muziek van dit bruisende eiland. Er is een grote variatie aan tapas van oesters tot pinchos. Voor de kinderen is er een speciale kaart gemaakt door de (klein)kinderen van de Hemersmaatjes en een speelhoek met allerlei leuke snorrige activiteiten.

Het team van Casa de Tapas staat te popelen om te beginnen. De bedrijfskleding ligt klaar, de menukaarten zijn gedrukt, de flessen Cava staan koud, de gouden Champagne koelers staan te blinken en het terras en de bloembakken worden gevuld.

Pop up Restaurant Casa de Tapas, Spoorstraat 16 te Delden, .074-2340640, www.casadetapas.nl

Opening 1 juni om 12.00 uur. Tijdens de 1,5 meter samenleving uitsluitend op reservering. Terras vrij toegankelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding