Nog even aftellen... maar op 1 juni om 12.00 uur gaat de Hengelose horeca weer open. Mét de nodige voorwaarden. (Foto: Indebuurt.nl)
Nog even aftellen... maar op 1 juni om 12.00 uur gaat de Hengelose horeca weer open. Mét de nodige voorwaarden. (Foto: Indebuurt.nl)

Uit eten of terrasje pakken in Hengelo?

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Hengelose horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

(door Majorie Nijbroek)

Hengelo - In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Dertig mensen binnen, dat is niet heel veel. Enkele reacties van Hengelose ondernemers. Hoe pakken ze het aan? Zo doet Umami Hengelo het: “We hebben voor de maand juni twee shifts. De eerste shift is vanaf 17.00 uur en dan is de tafel beschikbaar tot 19.45 uur. De tweede shift begint om 20.00 uur tot de zaak sluit”. Grand Café De Twee Wezen gaat werken met drie tijdvakken voor lunch en drie tijdstippen voor het diner. Grieks Restaurant Delphi kiest ook voor drie ploegen. De Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal draait de komende zomermaanden alleen de lunch en gaat met twee tijdvakken werken. Wil je Mexicaans eten bij restaurant Caballeros? Dan heb je bij het reserveren keuze uit twee tijdvakken.

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. Hoe groter het terras, hoe meer Hengeloërs een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Vooraf reserveren

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten.

www.indebuurt.nl/Hengelo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden