Saskia Mulder en haar man Henk zijn  er helemaal klaar voor; lekker tot rust komen in het dorpje Geichlingen, in de Eiffel. (Foto: L. Meijer)
Saskia Mulder en haar man Henk zijn er helemaal klaar voor; lekker tot rust komen in het dorpje Geichlingen, in de Eiffel. (Foto: L. Meijer) Foto: Linda Meijer

Twee weken genieten in de Eifel

Algemeen

Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee? 

HENGELO - In deze vijfde aflevering spreken we met de 53-jarige Saskia, die vliegen maar een gedoe vindt en daarom haar vakanties, samen met haar man Henk, liever beperkt tot ons eigen kikkerlandje, dan wel een trip naar onze Oosterburen. 

Wie?

Saskia Mulder (53) en haar man Henk Mulder (61)

Henk werkt bij de NS en Saskia heeft, samen met Maud Krukkert, een eigen bedrijf (SMK trainingen), waarbij ze professionals in de zorg en onderwijs leren over hoe ze met lastig gedrag van cliënten en leerlingen om kunnen gaan.

Waar naartoe?

We gaan dit jaar naar een dorpje in de Eiffel, Geichlingen; dit ligt vlak aan de grens met Luxemburg. We huren daar een vakantie appartement bij een boerderij. Het is een bekend adres, we komen er wel vaker.

Hoe lang?

We gaan veertien dagen. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen. Voor ons geen drukke campings of vakantieparken. Tijdens mijn werk zie ik mensen genoeg, in onze vakantie gaan we voor rust. We nemen onze wandelschoenen mee en dan lekker de natuur in.

Wat gaat mee?

Naast onze wandelschoenen, dagrugzak en thermosflessen nemen we boeken en puzzelboekjes mee. We lopen elke dag wel een mooie route om vervolgens bij ons huisje aan de koffie en kuchen te gaan. We lezen, puzzelen wat. Halen boodschappen voor het eten.

Vakantiegeschiedenis?

In het verleden, toen onze drie kinderen nog jong waren, gingen we vaak naar ons familie-zomerhuisje in het Lutterzand. Alles voorhanden, bos, zand en water.
Helaas moesten we daar, na 90 jaar afscheid van nemen omdat de eigenaar de grond weer zelf wilde bebouwen. We zijn niet echt van de verre vakanties, meestal komen we in het Sauerland, de Eiffel of ons eigen kikkerlandje. Een maal zijn we naar Ierland geweest met het hele spul, prachtig land, mooie natuur. Maar dat gedoe met vliegen en zo is toch niet echt aan ons besteed. Ook maar beter zo, gezien de belasting van ons milieu, toch?

Hotel, huisje of kamperen?

Vooral huisjes, maar een bed en breakfast staat tussendoor ook veel op het programma.

Toekomstdromen?

Het klinkt misschien wel wat saai, maar eigenlijk hebben we die niet. We genieten veelal van het kleine en het bij elkaar zijn. Als ik gedwongen wordt om wat te kiezen, zou ik naar Nieuw Zeeland gaan, vooral voor de prachtige natuur en de rust. Maar ja, die is op een steenworp afstand ook te vinden!

Linda Meijer

Voor ons geen drukke campings of grote vakantieparken

www.lindameijer.nl
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 3 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 3 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 3 uur geleden
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
'Levensverhaal schrijven' met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek 3 uur geleden
Vanuit andere havens zijn de havenmeesters in Hengelo bereikbaar via onder meer marifoon en e-mail.
'Wij zijn gastheren en gastvrouw' 22 apr, 11:48
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29