In de voorbereiding op de competitie is er een toernooi voor eerste elftallen in Hengelo. Foto: Anke Hemmer
In de voorbereiding op de competitie is er een toernooi voor eerste elftallen in Hengelo. Foto: Anke Hemmer

Toernooi met alle acht voetbalclubs

Algemeen

De eerste competitiespeeldag is nog ver weg, maar deze maand worden bij de voetbalclubs de ballen alweer uit het ballenhok gehaald. Augustus is de maand van de voorbereiding. De competitie begint in september, maar deze maand worden al volop oefenduels gespeeld. In Hengelo staat een interessant voorbereidingstoernooi op de rol. Juliana’32 organiseert een toernooi voor alle Hengelose clubs. De wedstrijden zijn 25 en 27 augustus. 

HENGELO - De organiserende zaterdagclub laat weten verguld te zijn met het tweedaagse toernooi op sportpark Groot Driene. “Het is mooi dat het dit jaar gelukt is alle acht Hengelose voetbalclubs erbij te hebben”, laat toernooiorganisator Oscar van Dalen weten. De clubs zijn Achilles’12, ATC’65, Hengelo, Barbaros, BWO, Wilhelminaschool, Tubantia en het organiserende Juliana’32. Het is nog niet bekend wie tegen elkaar gaan spelen. Er moet eerst geloot worden. De loting is zaterdag 6 augustus om 15 uur en kan zelfs live gevolgd worden. Meekijken kan op de facebookpagina van dit evenement. De wedstrijden zijn op donderdag 25 en zaterdag 27 augustus. Het is een toernooi voor de eerste elftallen van de Hengelose clubs. “Daarmee is een Hengelose kampioenschap weer terug op de kalender.” Het toernooi heeft een andere opzet gekregen. Het was vroeger een evenement voor eerste elftallen van zaterdagclubs. Maar nu is het een toernooi voor de clubs uit deze stad geworden. Die nieuwe opzet kan niet los worden gezien van de overstap van enkele Hengelose clubs naar het zaterdagvoetbal. Achilles’12 en Tubantia zijn naar de zaterdagcompetitie overgestapt. Na volgend seizoen volgen BWO, Barbaros en ATC’65. Dan is Hengelo de enige zondagclub in deze stad. “Voorgaande jaren organiseerden we al een toernooi voor eerste zaterdagelftallen in het begin van het seizoen. Dat is het zogenaamde Arie’s Aftraptoernooi, vernoemd naar erelid Arie Scheurwater. Nu veel eerste elftallen overgestapt zijn naar zaterdag, ontstond het idee het toernooi om te dopen tot de Hengelose kampioenschappen”, aldus Van Dalen.

De poulewedstrijden donderdag 25 augustus beginnen om 19 uur. De kruisfinales en finales zijn zaterdag 27 augustus vanaf 14.30 uur. Entree gratis. Voor de voetballers en technische staf moet het een nuttige testcase zijn in de voorbereiding. “Na afloop van de wedstrijden is er een gezellige derde helft in het clubhuis”, meldt de organisatie.

www.svjuliana32.nl/aftraptoernooi

Entree beide dagen gratis

‘Mooi dat het dit jaar gelukt is alle acht clubs erbij te hebben’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 28 mrt, 12:27
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54