Nico Mensing: "Fit20 is goed in te passen en geeft snel echt resultaat".
Nico Mensing: "Fit20 is goed in te passen en geeft snel echt resultaat".

Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal

Algemeen

Fit20 is al jaren een beproefd concept. Het klinkt haast té mooi om waar te zijn: 20 minuten trainen per week onder professionele begeleiding, zonder te zweten, en tóch resultaat boeken? Daarom laat fit20 de komende tijd graag enkele leden aan het woord over hun ervaringen met dit concept. Deze maand: Nico Mensing uit Ambt Delden. Hij traint sinds mei 2020 bij de studio in Hengelo, onderbroken door de corona-lockdowns.

HENGELO - Als eerste kreeg Nico de vraag: wat is de voornaamste reden waarom je specifiek bij fit20 bent gaan trainen? “Ik ben al behoorlijk sportief: ik fiets op de racefiets of mountainbike, golf en wandel heel veel met de hond. Dit allemaal naast mijn werk als zelfstandig ondernemer. Ik had al eens eerder gefitnest, maar dat beviel niet. Via mijn netwerk kwam ik in contact met Nick, toen studio manager in Hengelo. Ik heb twee proeflessen gedaan en was direct verkocht.” 

Wat is er bij jou veranderd door fit20 of wat kun je meer/beter door de fit20 training? “Ik voel mij meer fit. In 1997 heb ik een hernia gehad en daar had ik altijd enigszins last van. Mijn rug en buikspieren zijn nu veel sterker geworden, daardoor heb ik veel minder rugklachten, mijn schouder- en borstspieren zijn nu meer in verhouding met mijn beenspieren. Maar zoals gezegd, ik voel mij veel meer fit en gezond. Het is een goede toevoeging aan mijn al sportieve leven.”

Wat waardeer je het meest in jouw training? “Het is intensief en traint de diepe spiervezels, Het is kort en makkelijk in te passen en geeft snel echt resultaat. Ik heb al twee keer van maat shirt moeten switchen.” Wat is de reden waarom jij dit lang kan blijven volhouden? “Drie redenen, ik ben gedisciplineerd, ik zie en voel resultaat en je wordt goed begeleid. Die laatste is erg belangrijk! Als ik fit20 in drie woorden zou moeten omschrijven: kwaliteit, aandacht en intensief.” Nico’s favoriete oefening is de legpress, maar ook de lage rugspier oefening levert goed resultaat op volgens hem.

Fit20 Hengelo is gevestigd aan de Demmersweg 66. Kijk voor meer informatie op: www.fit20hengelo.nl 

!
Afbeelding
Drie zeges op natte baan in Eindhoven 30 sep, 14:00
Afbeelding
Cursus werken met klankschalen gegeven door Anuschka Houwen 30 sep, 08:12
Afbeelding
Nivon Centrum is meer dan buurthuis 29 sep, 12:26
Afbeelding
Sportduikers op zoek naar golfballen 29 sep, 12:25
Afbeelding
Vele handen maken licht werk bij trots FC Twente 29 sep, 07:48
Afbeelding
‘Binnen een dag van het roken af’ 28 sep, 14:49
Afbeelding
Tropische sferen in Enschede: Pasar Malam Asia is weer terug 28 sep, 14:47
Afbeelding
‘Nu ben ik gemotiveerd om te sporten’ 27 sep, 11:12