Van alle coronamaatregelen voorzien, kijkt Brigiet samen met haar team terug op een drukke week waarin vooral opluchting overheerste. (Foto: Styling'S)
Van alle coronamaatregelen voorzien, kijkt Brigiet samen met haar team terug op een drukke week waarin vooral opluchting overheerste. (Foto: Styling'S)

'Een zucht van verlichting: eindelijk weer naar de kapper'

Na de eerste week van de heropening van de kapperszaken, heerst bij het Hengelose Styling'S vooral opluchting en positivisme. Samen met haar team loodste eigenaresse Brigiet Schoemaker haar klanten door een ongebruikelijk lange periode van haargroei. “Er viel een last van de schouders.”

(door Leon Holweg)

HENGELO - Met een voldaan gevoel kijkt Brigiet Schoemaker terug op de eerste week van de heropening van haar kapperszaak. "We hebben deze week ervaren als leuk en spannend. De sfeer was over het algemeen ontspannen, maar tegelijkertijd waren we ook erg druk." Naast een heleboel haar, ondervond Schoemaker dat er bij haar klanten tevens een grote last van de schouders viel.

"Voor velen voelde de terugkeer naar de kapper als een grote opluchting. Voor een enkeling was het zelfs een emotioneel beladen moment om, na weken verstoken te zijn geweest van fysiek contact, een hoofdhuidmassage te krijgen. We hebben veel vaste klanten en zij waren ontzettend blij ons weer te zien en wij ook om hen weer te zien. Velen slaakten een zucht van verlichting dat ze eindelijk weer geknipt konden worden."

Schoemaker had geen idee wat ze kon verwachten van het weerzien met haar klanten. "Ik had geen idee wat ik zou aantreffen, maar het viel me alleszins mee. We zagen weinig haarschade als resultaat van op eigen initiatief bezig gaan met een schaar of tondeuse of kleuringen die mislukt zijn."

Hou vol
Schoemaker vervolgt: "Gedurende de acht weken van sluiting, hielden we nauw contact met onze klanten via de site. Onze 65+ klanten stuurden we een kaart met de teksten ‘hou vol’ en ‘heb nog 1 centimeter geduld’. Haar doet er gemiddeld een maand over om 1 centimeter te groeien. Ook gaven we tips over waar je het best zelf haarproducten kunt kopen."

Positieve insteek
"Of we corona als gespreksonderwerp mijden? We proberen vooral de positieve aanknopingspunten eruit te halen. Zo zijn er dingen om naar uit te kijken zoals de horeca die binnenkort weer opengaat of voetbaltrainingen die weer hervat mogen worden. Of denk aan een schuur of zolder die eindelijk eens goed opgeruimd kon worden. Nee aan gesprekstof geen gebrek, maar het liefst hebben klanten het gewoon over met wat voor kapsel ze de deur uit willen wandelen. Het blijft natuurlijk gewoon de belangrijkste reden van hun kappersbezoek."

Maatregelen
Bij binnenkomst bij Styling'S valt direct de zogenoemde ‘desinfectietoren’ op. "Ons hygiënepunt", aldus Schoemaker. "Klanten kunnen hier direct hun handen desinfecteren. De toren is verder voorzien van tissues, handschoentjes en een prullenbakje." Het is slechts een van de vele maatregelen die Schoemaker met haar team heeft getroffen, en die ze middels een filmpje op de Facebookpagina wereldkundig maakte.

"Bij ons pinapparaat ligt een stokje waarmee klanten van een afstandje hun pincode kunnen invoeren. De stoelen staan verder uit elkaar, en we legen de prullenbakken wat vaker omdat deze nu sneller vol zitten door het gebruik van plastic handschoenen, papier en wegwerp kapmantels. We huren nu ook tijdelijk een extra salon waar we vier stoelen vanuit onze hoofdsalon naartoe hebben verplaatst. Tevens hebben we een vaste looproute met in- en uitgang geïntroduceerd waarbij een afstand van anderhalve meter in acht genomen dient te worden. Iedere klant heeft bij ons de mogelijkheid om een plastic gezichtskap op te doen."

Mondkapje
De kappers en kapsters van Styling'S staat de keuze in principe vrij om een mondkapje te dragen. Schoemaker: ''De meesten kiezen er voor om er geen te dragen. Er zijn echter klanten die liever wél hebben dat we een mondkapje dragen. Hier schikken we ons dan natuurlijk ook naar. We krijgen te maken met klanten die in aanraking komen met mensen die zich in een risicogroep bevinden, of mensen verloren aan het coronavirus."

Meer informatie over kapper Styling'S is te vinden op: stylings.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding