Jose (links) en Daan zijn sinds vorig jaar de trotse ‘ouders’ van Doodle Loeki, die natuurlijk ook altijd mee gaat op vakantie. (Foto: PR)
Jose (links) en Daan zijn sinds vorig jaar de trotse ‘ouders’ van Doodle Loeki, die natuurlijk ook altijd mee gaat op vakantie. (Foto: PR) Foto: PR

Oostenrijk als favoriete vakantieland

Algemeen

Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee?

HENGELO - In deze derde aflevering spreken we met het sportieve stel, José (59) en haar partner Danielle (50). Ze hebben samen al heel wat van de wereld gezien, maar Oostenrijk lijkt hun hart voorgoed te hebben gestolen.

Wie?

Wij zijn Danielle Volmer en José Mentink, 50 en 59 jaar, partners, Daan is sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Mediant en ik zorgcoördinator bij Tzorg.

Waarnaartoe?

De plannen zijn er om deze zomer weer naar ons favoriete vakantieland Oostenrijk te gaan. De laatste jaren is Oostenrijk zowel in de zomer als in de winter wel ons vaste vakantieland. Het heeft echt alles waar wij van houden, bergen, mooie natuur, lekker eten en sportieve uitdagingen.

Hoelang?

‘s Zomers meestal twee weken, het liefst op twee verschillende bestemmingen. Wij houden van activiteiten met tussendoor een luie dag. Denk hierbij aan wandelen en fietsen (E-bike). Sinds vorig jaar zijn we de trotse ‘ouders’ van Loeki, onze Doodle, en die gaat natuurlijk ook mee, met fietskar en al. In de winter mogen we ook graag op wintersport gaan, als het kan twee maal een week, heerlijk skiën en op tijd een kopje koffie of wat eten bij ons favoriete tentje.

Wat gaat mee?

Fietsen, fietshelm, fietskar, wandelschoenen, drop, Nespresso-apparaat voor een heerlijk bakje koffie en de Nespresso koffiecups. Onze mobiele telefoons waar zo’n beetje alles op staat wat je nodig hebt. Vooral de luisterboeken waar Daan veel gebruik van maakt.

Avontuurlijk of luieren?

Luiervakanties hebben we in het verleden wel vaak gedaan, de laatste jaren is het juist veel meer het avontuurlijke. Lekker actief bezig zijn met tussendoor een luie dag.

Waar allemaal geweest?

Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, Kroatië en Turkije, maar altijd Oostenrijk nog eens in de wintermaanden.

Hotel, huisje of kamperen?

Vooral luxe kamperen (denk aan een stacaravan) of in een huisje/appartement. 

Toekomstwensen?

We willen ooit nog een keer gaan emigreren naar Oostenrijk. Dat is al jaren onze stille wens. Wonen, werken en genieten in dit prachtige land. Wellicht samen een Bed and Breakfast starten en Daan ziet nog wel mogelijkheden om daar haar beroep te blijven uitoefenen, want de sociaal psychiatrische zorg kan daar nog wel een boost gebruiken!

Linda Meijer

Misschien ooit een keer emigreren naar Oostenrijk?

www.lindameijer.nl
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 10 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 10 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 10 uur geleden
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
'Levensverhaal schrijven' met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek 10 uur geleden
Vanuit andere havens zijn de havenmeesters in Hengelo bereikbaar via onder meer marifoon en e-mail.
'Wij zijn gastheren en gastvrouw' 22 apr, 11:48
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29