Aan kramen geen gebrek bij het wijkfeest in de Hengelose Es. Het evenement wordt na de zomervakantie gehouden.
Aan kramen geen gebrek bij het wijkfeest in de Hengelose Es. Het evenement wordt na de zomervakantie gehouden.

Meer kramen wijkfeest Hengelose Es

Algemeen

Het moet weer een gezellige dag worden zondag 4 september in de Hengelose Es. Het jaarlijkse wijkfeest staat op het programma. Het duurt nog een poos voordat het september is. Maar belangstellenden kunnen zich binnenkort al aanmelden voor een kraam. “Er zijn inschrijfdagen voor de kramen op het wijkfeest Hengelose Es”, zegt Richard Eekhart namens de organisatie van Bewonersorganisatie Hengelo Midden (BHM). 

HENGELO - Inschrijven kan op vier data in juli en augustus. De organisatie verwacht de nodige animo. Het aantal kramen wordt namelijk uitgebreid. “Dit jaar is er plek voor 110 tot 120 kramen. Dat is meer dan voor corona”, aldus Eekhart. Het jaarlijkse evenement kon twee keer niet doorgaan. “Twee jaar geleden hebben we het later afgezegd dan vorig jaar. Het was best last minute twee jaar geleden. Maar vorig jaar hebben we het tijdig afgezegd”, zegt Eekhart. Dit jaar kon BHM de draad weer oppakken. Aan het concept is amper gesleuteld. “De opzet is hetzelfde als voor corona. Alleen hebben we nu dus meer kramen. Ook wordt het weer op de eerste zondag van september gehouden.” Dat is dit jaar zondag 4 september. Eekhart rekent andermaal op enkele duizenden bezoekers. “Tussen de 4.000 en 5.000 over de gehele dag. Dit evenement organiseren we om de wijk levendig te houden.” Het wijkfeest is van 10 tot 16 uur. De hoofdingrediënten zijn een rommelmarkt, een kleedjesmarkt voor de kinderen en muziek. Het is ditmaal dus iets groter opgezet: van de parkeerplaats wijkcentrum Hengelose Es, kleine parkeerplaats winkelcentrum Hengelose Es tot de Sloetsweg bij café ‘t Wilbert. Ook zijn er versnaperingen verkrijgbaar en is er het nodige vermaak voor kinderen. “Er staat een autoscooterattractie en kinderen kunnen zich gratis laten schminken. Ook zijn er sportieve activiteiten en is er een kindershow.” Er is twee keer een kindertheatershow van Tikkie & Taco. Ze beginnen om 11.30 uur en 14 uur. De kindertheatershow duurt een uur. “We gaan er met zijn allen een gezellige dag van maken”, laat de organisatie weten.

Inschrijven voor een kraam kan zaterdag 30 juli van 10 tot 13 uur bij Albert Heijn Bijen, maandag 8 augustus van 19 tot 20 uur bij Terras Kwalitaria Hengelose Es, maandag 15 augustus van 19 tot 20 uur bij Terras Kwalitaria Hengelose Es en maandag 22 augustus van 19 tot 20 uur bij Terras Kwalitaria Hengelose Es. Meer info op de website van BHM.

www.bewonershengelomidden.nl

Vier inschrijfdata kramen

‘Dit organiseren we om de wijk levendig te houden’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 1 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54