De bijeenkomsten kunnen positief zijn voor jonge kinderen die in een lastige thuissituatie zitten.
De bijeenkomsten kunnen positief zijn voor jonge kinderen die in een lastige thuissituatie zitten.

Training voor kinderen in lastige thuissituaties: Piep zei de Muis’

Algemeen

Op maandagmiddag 12 september begint in Almelo de training “Piep” zei de muis. Dit is een training voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar uit heel Twente die extra steun nodig hebben, omdat het thuis niet goed gaat. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, of omdat er andere problemen zijn.

TWENTE - Iedereen heeft wel eens stress. Maar kinderen kunnen hier veel lastiger mee omgaan dan volwassenen. Vaak overzien ze niet goed wat er aan de hand is of weten ze geen raad met de situatie. Ouders hebben door de situatie vaak ook niet de rust om kinderen dan voldoende aandacht te geven.


Bij de “Piep” zei de muis-club hebben kinderen plezier, gaan ze samen knutselen en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Misschien maken ze er wel nieuwe vriendjes. Met behulp van een handpop praten ze over gevoelens, zoals verdriet, angst en boosheid. En kinderen zoeken samen naar oplossingen. Er is een schatkist met hulpmiddelen zoals een steen voor kracht en een knuffeltje om mee te knuffelen. Doel is om de kinderen ontspanning en zelfvertrouwen te geven en de situatie thuis beter te kunnen hanteren.


Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats met de ouder(s)/verzorger(s). De “Piep”zei de muis-kinderclub komt 14 keer bij elkaar. De ouders kunnen naar vijf ouderbijeenkomsten. De club en de bijeenkomsten worden begeleid door professionals van Avedan, Mediant, Impluz, SMD en Wijkracht. Kinderen uit heel Twente kunnen meedoen. Deelname is gratis. Deze training is gericht op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar uit heel Twente. De start is op maandag 12 september van 15.30 tot 17.00 uur bij Basisschool De Wereldboom, Bosrand 6 in Almelo. Dit bestaat uit 14 kinderbijeenkomsten van 1,5 uur en 5 ouderbijeenkomsten van 1,5 uur. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.


Aanmelden kan via: www.avedan.nl/piepdemuisregio of neem contact op met Avedan 0546-544100 of mail naar info@avedan.nl

Sociaal & maatschappelijk

Pen
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03