Kleinzoon Daan, met zijn opa Johan en oma Elly, samen weggeregend op Texel. Zal de Moezel beter weer bieden? (Foto: Linda Meijer)
Kleinzoon Daan, met zijn opa Johan en oma Elly, samen weggeregend op Texel. Zal de Moezel beter weer bieden? (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Johan en Elly fietsend langs de Moezel

Algemeen

Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee? 

HENGELO - In deze tweede aflevering spreken we met de Johan en Elly Boevink, die na een verregende vakantie op Texel dit voorjaar, het in augustus nog eens proberen in Duitsland, met de fiets langs de Moezel.

Wie?

Johan (69) en Elly (67) Boevink , dochter Marijke (37), diens zoontje Daan (3) en natuurlijk de zevenjarige Golden Retriever Bartje.

Waar naartoe?

Begin april zijn we met onze alleenstaande dochter en haar zoontje Daan een weekje naar Texel geweest, maar dat was geen succes. Het weer was echt verschrikkelijk, toen we aankwamen lag er zelfs sneeuw. Maar goed, onze hond en onze kleinzoon hebben beiden voor het eerst de zee gezien en… gevoeld! Hond Bartje sprong er vrijwillig in, kleinzoon Daan iets minder vrijwillig (lol). In augustus gaan we nog met vrienden een paar dagen fietsen langs de Moezel, hopelijk met wat beter weer. En voor het najaar met Elly’s broer en zijn vrouw misschien nog een paar dagen fietsen in Drenthe, Johans favoriete provincie! 

Wat moet mee? 

We zijn niet zo veeleisend als het om spullen meenemen gaat. Alles wat je niet hebt meegenomen, kun je alsnog kopen, toch? Ook zijn we geen grote lezers, dus geen boeken of zo. Elly is wel dol op haar tablet en Johan is kauwgumverslaafd, sinds hij niet meer rookt, maar dan heb je het ook wel gehad.

Waar allemaal al geweest? 

We zijn al 41 jaar getrouwd, maar niet echt vaak op vakantie geweest. Wel deden we vroegen veel toertochten met de motor, kinderen achterop, dat waren mooie tijden. Wel samen een keer naar Zuid-Duitsland geweest, Johan een paar keer met een kennis naar Engeland, op zoek naar motoronderdelen en Elly een paar keer met haar zussen en met haar dochter naar Spanje. O ja, we zijn ook nog een keer naar Oostenrijk geweest, maar de ijle berglucht was voor Johan, die COPD-patiënt is, geen groot succes. 

Hotel, huisje of kamperen?

Het liefst hebben we een huisje, met meerdere mensen is dat veel gezelliger, zeker in de avonduren. Kamperen is geld uitgeven en armoe lijden!

Toekomstdromen?

Elly zou heel graag nog een keer met haar man naar Spanje, maar gezien zijn vliegangst lijkt die kans gering. Johan daarentegen, wil zijn vrouw graag nog een keer de schoonheden van Zuid-Engeland laten zien, liefst beiden op onze motor. Wie weet, misschien verrassen ze elkaar nog een keer.

Linda Meijer

Sneeuw en regen teisterde Texel tijdens april-vakantie

www.lindameijer.nl
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07
Afbeelding
De vele opties in de tuinmeubelshop: van loungesets tot zweefparasols 13 apr, 12:33
Mariangela Mavrona Kleijer.
Introductiecursus Grieks met Mariangela Mavrona Kleijer 10 apr, 10:23
Ricky van Wolfswinkel heeft de 2-0 gescoord tegen Fortuna. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente kan derde plek bijna niet meer mislopen 10 apr, 10:21
De vijver in het park Bataafse Kamp. Zaterdag en zondag is hier een waterorgelshow te zien. Eigen foto.
'Waterorgel klaar voor de toekomst' 10 apr, 10:19