Foto: PR

TurnCentrum Twente gaat door!

Na de persconferentie van minister-president Rutte op dinsdag 28 april. gingen de seinen voor kinderen en jongeren die een buitensport beoefenen weer op groen. Super bericht, maar bij het bestuur, de trainers en leden van TurnCentrum Twente overheerste eerst teleurstelling. Turnen is nu eenmaal een ‘echte’ binnensport. Maar dat het ook anders kan, hebben ze bewezen.

Hengelo - Al snel na de persconferentie kwam het bestuur van TurnCentrum Twente online bijeen. Er lag een enorme uitdaging: de buitensport mag immers door, maar turnen is een binnensport. ‘Maar ook onze leden en trainers wilden zo graag weer beginnen’, aldus Edwin Cildavil trainer en bestuurslid bij TurnCentrum Twente. ‘En dat is denk ik ook de kracht van onze vereniging. Iedereen doet er alles aan om zo veel mogelijk door te laten gaan. Het was een week hard werken en veel en snel schakelen, maar met een super resultaat. Maandag 4 mei konden onze selectielessen weer starten met een aangepaste training’. 

Verdeeld in kortere blokken van een 1 uur en 15 minuten wordt er nu lesgegeven op het parkeerterrein van Sporthal Weusthag. Als binnensportvereniging, en dus afhankelijk van toestellen was het nog al een switch om buiten les te geven. ‘Deze link leg je natuurlijk ook niet snel. Toen ik contact had met gemeente Hengelo over onze plannen reageerden ook zij direct met: ‘Turnen en buiten? Wat gaan jullie doen dan?’’

Protocol
‘Maar het is ons gelukt en daar zijn wij erg trots op’, zegt Edwin. Voordat het zover was moest er een verenigingsprotocol opgesteld worden. Edwin vertelt: ‘Er lag een protocol vanuit de NOC*NSF en de KNGU, de bond waar TurnCentrum Twente bij aangesloten is. Maar dat was niet voldoende. We moesten het vertalen naar een protocol voor onze eigen vereniging en die moest uiteraard ook voldoen aan de voorwaarden van Gemeente Hengelo. Het protocol is in samenwerking met Jan Mulder, hoofdtrainer van TurnCentrum Twente opgesteld. En toen het eerste concept er lag is dit direct afgestemd met de selectietrainers. Er volgde nog wat aanscherping en toen lag er een definitief protocol’. Daarna overheerste enthousiasme, aldus Edwin. ‘We kregen een ‘Go’ voor het starten van buitentrainingen voor onze wedstrijdturnsters’.

Start recreatielessen
Een aangepast lesrooster voor de wedstrijdturnsters, die turnen in de 1e t/m 6e divisie, zowel op landelijk als regionaal niveau was een feit. ‘Maar diezelfde avond wilden we ook graag de recreatielessen die we door heel Hengelo geven graag weer laten starten’, aldus Edwin. ‘Ook hiervoor moest er weer veel afgestemd worden tussen bestuursleden en de recreatietrainers. En dan is het heel mooi om te merken hoe iedereen binnen onze vereniging zich op korte termijn hiervoor kan en wil inzetten. We zijn blij dat ook onze recreatie- en danslessen vanaf 11 mei weer kunnen beginnen’.

De recreatie- en danslessen gaan ook plaatsvinden op het parkeerterrein van Sporthal Weusthag. ‘Omdat er al een akkoord was voor de wedstrijdturnsters, voor ons ook het meest voor de hand liggend. En het is natuurlijk ook leuk om al je leden dan op één locatie te hebben. Het biedt ons mogelijkheden om lessen tijdelijk samen te voegen, omdat er met twee trainers les gegeven dient te worden. En het stimuleert ook de sociale contacten onder de verschillende lessen, doordat onze leden dan ook kinderen van buiten hun vaste groep zien.’

Meetrainen
Voor kinderen die een keer mee willen trainen, dat kan. Omdat we wel zicht moeten houden op het aantal turnsters per les, is het op dit moment wel noodzakelijk om je daarvoor aan te melden via e-mailadres secretariaat@tctwente.com. Kijk voor meer informatie over TurnCentrum Twente en het aangepaste lesrooster op www.tctwente.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden