Foto:

Museum Hengelo komt bij Hengeloërs thuis

Het Museum Hengelo is één van de organisaties die ten gevolge van de coronapandemie de deuren moet sluiten voor het publiek. Het ziet er nu naar uit dat, met allerlei mitsen en maren, het museum weer beperkt open kan gaan. Hoe dat vorm krijgt is nog niet duidelijk. Daarom probeert het museum het ongemak te compenseren door via de website en het tijdschrift Hengelo toen & nu naar de mensen toe te gaan, die zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van Hengelo.

Hengelo - Zo komt er als tijdelijke vervanging voor de drukbezochte bijeenkomsten van Speurneuzen, waar mensen proberen het verhaal achter oude foto’s te achterhalen, nu een Speurneuzen digitaal. Op de website verschijnen regelmatig foto’s met de oproep daar op te reageren. Wat was de gebeurtenis, wie staan erop en wat is het verhaal achter de foto? Reageren op een foto kan speurneuzen@museumhengelo.nl.

Daarnaast gaat men een aantal objecten uit de collectie en het depot, fotograferen om die dan op de website te exposeren. En wie vragen heeft over de geschiedenis van Hengelo, kan mailen naar info@museumhengelo.nl. De vrijwilligers van het museum proberen dan het antwoord op die vraag te vinden.

www.museumhengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding