Een geweldige cast, een bijzonder decor en een fantastische sfeer staan garant voor een mooie avond uit. (Foto: Roy Beusker & Annemieke van der Togt)
Een geweldige cast, een bijzonder decor en een fantastische sfeer staan garant voor een mooie avond uit. (Foto: Roy Beusker & Annemieke van der Togt) Foto: Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Een mooie avond vol met spektakel!

Algemeen

“Een avondje uit”, daar doe je het theaterspektakel mee tekort. Het is een ware belevenis. Wanneer je voor aanvang aan komt rijden op Vliegveld Twenthe waan je je even terug in de tijd. Waar eens de vliegtuigen opstegen, is nu het decor van Hanna van Hendrik herrezen. Voorafgaand kan men culinair genieten bij één van de foodtrucks. Aan gezellig gedecoreerde tafels en hooibalen is het genieten van een drankje en allerlei Twentse streekgerechten. Een goed begin van de avond!

TWENTE - Even later gaan de deuren open. Iedereen kan een plekje innemen op de tribune en ook aan de mensen die slecht ter been zijn is gedacht. Zij kunnen zich bij binnenkomst melden en mogen net iets eerder een prettig plekje uitkiezen.

En dan begint de voorstelling. Je wordt gelijk meegezogen in het verhaal voorafgaand aan de boerenopstand over de ruilverkaveling in 1971 in Tubbergen. Hanna trouwt met haar geliefde Hendrik. Kinderen Bert en Wilma maken het gezin compleet. En vader Lambertus vervult een mooie komische rol. Na de pauze, inclusief echte boerenhapjes, verplaatst het publiek zich naar een nieuwe locatie.


Verhalen vertelster Naomi van der Linden verduidelijkt het verhaal en zingt samen met de band Her Majesty de pannen van Hangar 11. Net wanneer je denkt dat je het emotioneel goed onder controle hebt gehouden, overlijdt Hendrik en zingt het begeleidend koor je toe. Al je kippenvel trekt op en een traantje wegpinken is niet meer beschamend wanneer je van links naar rechts overal tissues ziet verschijnen. Wanneer Hanna klaar is om afscheid te nemen van Hendrik verplaatst het publiek zich naar de buitenlocatie iets verderop.


Het eind spektakel gaat van start, het lijkt werkelijk of alles uit het theaterstuk nu samen komt. De zeer bijzondere uitvaart van Hendrik, de verkoop van haar geliefde koeien en de sterke familieband. Met uitzicht op de oude landingsbaan heeft het publiek zicht op een spektakel met motorrijders en prachtige oldtimer vrachtwagens. Het slotakkoord speelt en daarna volgt een lang, oorverdovend en daverend applaus. Op de fiets terug door het mooie landschap denken we na over dit mooie zomerse avondje uit. Iedere Twentenaar zou dit spektakel moeten hebben gezien. En na dit avondje met dialect, hebben we maar één gedachte; a-j plat könt proatn, mö-j ‘t nicht loatn!

De voorstellingen van Hanna van Hendrik lopen nog door tot eind augustus. Ook dit mooie theaterspektakel live meemaken? Bestel dan op tijd kaarten via de speciale website: 

www.hannavanhendrik.nl

door de redactie

Afbeelding
Pen
Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05