Marjon Kuipers langs de douane op vliegveld Düsseldorf, vlak voor haar vertrek naar het zonnige Tenerife (Foto: Marloes Kuipers)
Marjon Kuipers langs de douane op vliegveld Düsseldorf, vlak voor haar vertrek naar het zonnige Tenerife (Foto: Marloes Kuipers) Foto: PR

Na 30 jaar weer eens in het vliegtuig

Algemeen

Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee? 

HENGELO - In deze eerste aflevering spreken we met de 55-jarige Marjon, moeder van twee zonen en een dochter. Meestal gaat ze alleen maar kamperen, maar dit jaar maakt ze voor haar dochter graag een keer een uitzondering. 

Wie?

Marjon Kuipers (55), dochter Marloes (18) en man René (57) 

Waar naartoe?

Samen met mijn dochter Marloes voor het eerst met ons tweeën op vakantie gegaan; we zijn een week naar Tenerife geweest. Het was 30 jaar geleden dat ik voor het laatst in een vliegtuig had gezeten, dus het was best even spannend, maar we hebben een geweldige tijd gehad. Lekker gezwommen, plaatsjes afgestruind en vooral lekker van elkaar genoten. Ook hebben we nog een aantal uitstapjes gemaakt, waaronder een boottocht waarbij we dolfijnen hebben gezien. Ik moest er nog speciaal een koffer voor aanschaffen, want normaal gaan mijn man en ik altijd met onze ‘eigen grote koffer’ op vakantie, onze caravan, waar we meerdere keren per jaar mee op stap gaan. Ik ben een kampeerder in hart en nieren, mijn ouders voor mij ook. Vroeger gingen we natuurlijk met het hele gezin, maar nu de kids volwassen zijn, gaan we vaak met ons tweeën. 

Wat moet mee?

In een koffer past helaas niet zoveel, dus nemen we alleen kleding mee. Dat is wel wat anders dan ik gewend ben. Met een caravan heb je al je eigen spullen bij je en ben je niet van anderen afhankelijk. Boeken blijven thuis, want we houden niet van lezen. Wel vinden we het heerlijk om naar muziek te luisteren.

Avontuurlijk of luieren?

Tenerife was niet super ondernemend, maar als ik met mijn man ga, dan willen we graag wat zien. We gaan dan ook niet vaak weer terug naar een zelfde bestemming; we mogen graag elke keer weer nieuwe plekjes ontdekken. 

Reis cv?

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Zweden, Denemarken België & Luxemburg. O ja en nog een keer naar Tunesië, maar daar ging het goed mis….flinke buikgriep; zal jullie de details besparen.

Hotel, huisje of kamperen?

Normaliter altijd kamperen, maar voor mijn dochter maakte ik graag een keer een uitzondering

Toekomstdromen?

Mijn droom is om een keer voor een aantal maanden met de caravan door Zuid-Europa te trekken. Hopelijk is het ons nog gegund als we met pensioen zijn, nu nog te druk met werk en zo.

Linda Meijer

‘Ik moest er nog speciaal een koffer voor aanschaffen!’

www.lindameijer.nl
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07