John Cremers geeft al sinds 1991 cursussen Arabisch bij de Volksuniversiteit Hengelo.
John Cremers geeft al sinds 1991 cursussen Arabisch bij de Volksuniversiteit Hengelo.

Cursus Arabisch voor beginners met John Cremers komend najaar

Algemeen

Ik ben John Cremers en ik geef komend najaar een cursus Arabisch voor beginners en gevorderden I bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Voor wie al ruime kennis heeft van de taal geef ik een cursus Arabisch gevorderden V.

HENGELO - Talen zijn mijn grote passie. Op de middelbare school bleek al heel snel mijn voorliefde voor talen en literatuur. Nederlands, Frans, Duits, Engels en Latijn waren dan ook mijn lievelingsvakken. Met de kennis van talen sla je makkelijker bruggen, je legt waardevolle contacten met andere volkeren en dringt dieper door in andere culturen. 

De keuze om na de middelbare school een taal te gaan studeren, lag dan ook voor de hand. De keuze voor de Arabische taal is misschien wat minder vanzelfsprekend. Maar het vreemde schrift en de compleet andere cultuur hadden een grote aantrekkingskracht op mij. Het leren van een compleet nieuw alfabet is een extra handicap en lijkt in eerste instantie een onmogelijke opgave, maar het geeft veel voldoening als je na een aantal weken je eerste Arabische woorden en opschriften kunt ontcijferen. De studie Arabisch vereist inzet en doorzettingsvermogen. Maar alle moeite en inzet worden ruimschoots beloond als je de taal uiteindelijk onder de knie krijgt.

Sinds 1991 geef ik cursussen Arabisch aan de Volksuniversiteit. In deze cursussen staat het “Modern Standaard Arabisch” centraal, dit is de officiële schrijftaal die alle landen in de Arabische wereld gemeenschappelijk hebben. Deze taal wordt gebruikt in kranten, tijdschriften, literatuur en officiële toespraken en vormt zodoende een belangrijk communicatiemiddel. Cursisten leren in een relatief korte periode het Arabisch schrift lezen, schrijven en uitspreken. Er wordt ook een begin gemaakt met de grammatica en eenvoudige conversatie. Het geeft mij veel voldoening als ik mijn liefde en passie voor de taal terugzie in het enthousiasme van mijn cursisten.

John Cremers

Kijk voor meer informatie over deze cursus en het verdere aanbod op www.volksuniversiteit-hengelo.nl 

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 23 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54