Tijs Jagers en Nicole Wielens. Foto: Remco Ditmar.
Tijs Jagers en Nicole Wielens. Foto: Remco Ditmar.

Sporten en bewegen in binnenstad

Algemeen

Fit blijven, meer conditie krijgen en eenzaamheid tegengaan: dat zijn enkele speerpunten van het zogeheten Hengelo Helemaal Fit. Dat is de nieuwe naam voor ‘Op vakantie in Hengelo, bewegen in de binnenstad.’ De nieuwe naam dekt volgens de initiatiefnemers de lading beter dan de vorige. Tijs Jagers en Nicole Wielens hebben het zomerevenement in een nieuw jasje gegoten. “Hiermee gaan we de strijd aan tegen eenzaamheid, overgewicht en de stilte in de stad. Het is een kans ook in de zomervakantie fit te worden of te blijven.” 

HENGELO - Het zomerevenement begint 18 juli en duurt tot en met 26 augustus. “In die weken kan iedereen sporten in de binnenstad. Het wordt gehouden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Al die avonden van 19 tot 21 uur”, zegt medeorganisator Tijs Jagers. Het mes snijdt volgens hem aan twee kanten. “Sportverenigingen kunnen promotie maken voor hun club. Het levert hen misschien extra leden op. De deelnemers kunnen fit blijven en eenzaamheid tegengaan.” Sporten in de zomerweken in de binnenstad is niet nieuw. “We zijn daar twee jaar geleden mee begonnen. Corona was de aanleiding. Op dat moment zaten we midden in een crisis. Mensen werden wanhopig en depressief. Het was heel leuk om dit toen te organiseren. Vernieuwend was het”, zegt Jagers. Sportverenigingen konden Hengeloërs laten sporten in de binnenstad. Ook vorig jaar werd dit zomerevenement georganiseerd. “Veertig clubs en organisaties deden mee. Er was onder meer bootcamp, rugby en yoga.” Ook nu hoopt Jagers op veel respons. Sportverenigingen kunnen zich aanmelden. Jagers weet nog niet hoe groot de respons ditmaal zal zijn. “Maar het gaat sowieso door”, zegt hij. Hij en Wielens hopen met Hengelo Helemaal Fit ook een bijdrage te leveren aan een gezonder leefpatroon van de Hengeloërs. De cijfers zijn volgens Jagers zorgelijk. “:Liefst 56 procent van de Nederlanders is te zwaar. Dat is veel meer dan in de jaren negentig. Toen had 30 procent overgewicht. Die curve loopt nog steeds op. Ook onder kinderen is dit een groot probleem. Ze spelen niet meer zoveel buiten als vroeger”, weet Jagers.

Tijs Jagers van het platform ‘Hengelo Helemaal Stil?’ en Nicole Wielens van BeLieV! hebben de handen ineengeslagen en zijn de organisatoren. Van 18 juli tot en met 26 augustus zal er een actief en gevarieerd aanbod met sport en beweegactiviteiten zijn op diverse plekken in de binnenstad. Binnenkort komt het programma online.

www.hengelohelemaalfit.nl

Programma binnenkort online

‘Kinderen spelen niet meer zoveel buiten als vroeger’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 4 uur geleden
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 4 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 4 uur geleden
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
Afbeelding
De vele opties in de tuinmeubelshop: van loungesets tot zweefparasols 13 apr, 12:33
Mariangela Mavrona Kleijer.
Introductiecursus Grieks met Mariangela Mavrona Kleijer 10 apr, 10:23
Ricky van Wolfswinkel heeft de 2-0 gescoord tegen Fortuna. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente kan derde plek bijna niet meer mislopen 10 apr, 10:21
De vijver in het park Bataafse Kamp. Zaterdag en zondag is hier een waterorgelshow te zien. Eigen foto.
'Waterorgel klaar voor de toekomst' 10 apr, 10:19