Dr. Schmickler en Dr. Cartsburg: ''We bieden complete oogzorg.'' (Foto: Beeldrecht Augen-Zentrum-Nordwest)
Dr. Schmickler en Dr. Cartsburg: ''We bieden complete oogzorg.'' (Foto: Beeldrecht Augen-Zentrum-Nordwest)

Augen-Zentrum-Nordwest de modernste apparatuur

Algemeen

Oogheelkundige zorg op het hoogste niveau: dat biedt Augen-Zentrum-Nordwest, net over de grens in Ahaus. Een team van ervaren specialisten behandelt dagelijks tientallen mensen met uiteenlopende aandoeningen aan het oog. 

AHAUS - ‘’We krijgen hier bij Augen-Zentrum-Nordwest veel Nederlanders op bezoek. Onze kliniek heeft een goede naam opgebouwd. Niet alleen hier in Duitsland, maar ook net over de grens in Nederland. Nederlanders zijn belangrijk voor ons”, zo vertelt dr. Schmickler. ‘’Zo praten we Nederlands. Patiënten kunnen bij Augen-Zentrum-Nordwest rekenen op korte wachttijden. Augen-Zentrum-Nordwest is gevestigd aan de Domhof 15 in het centrum van Ahaus. In deze praktijk komen de patiënten voor een diagnose. Geopereerd wordt in het OP-Zentrum bij het St. Marien-Krankenhaus in Ahaus. Voor een diagnose, behandeling en nazorg hoeven Nederlanders dus niet ver te reizen. Dat gebeurt allemaal in Ahaus.” 


Veel voorkomende behandelingen zijn operaties aan grauwe staar, glaucoom, hoornvliestransplantaties en netvliesoperaties. Het Augenzentrum Nordwest biedt ook cosmetische chirurgie, als ook ooglidcorrecties. Tevens zijn er lasertechnieken waardoor de bril overbodig wordt. Cartsburg: “We bieden complete oogzorg. Hier werken meer dan twintig artsen, er zijn tweehonderd medewerkers en twaalfduizend operaties per jaar, op 12 locaties direct over de grens. Staaroperaties zijn er jaarlijks zo’n zesduizend.”

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02