<p>Wandelaars onderweg. Henk Passies organiseert een nieuwe wandelcursus.&nbsp;</p>

Wandelaars onderweg. Henk Passies organiseert een nieuwe wandelcursus. 

Fitter worden door goed te wandelen

Conditie verbeteren door goed te wandelen. Met dat doel begint Henk Passies van Fit met Passie aan een nieuwe wandelcursus. Het is volgens hem een ideaal alternatief voor mensen, die hardlopen nog iets te zwaar vinden. Met de zogeheten wandelcursus Sportief Wandelen wordt de conditie verbeterd. Bovendien kan het de opmaat zijn om daarna te gaan hardlopen. De eerste wandeltraining is donderdag 7 juli. 

HENGELO - Henk Passies organiseert niet alleen hardlooptrainingen. Daarmee begint hij doorgaans elk kwartaal. Maar vier keer in het jaar is iets teveel gebleken. In de zomer is de animo minder. “Nu wil ik in de zomer een keer iets anders doen. Ik heb gekozen voor Sportief Wandelen. Dat is een tussenvorm van wandelen en hardlopen”, legt Passies uit. Sportief Wandelen kan een opmaat zijn om te gaan hardlopen. Het is mogelijk voor de volgende cursus later dit jaar aan te sluiten bij hardlopen voor beginners. Maar Sportief Wandelen kan ook een prima training zijn voor bijvoorbeeld de vierdaagse. “Want we gaan wel stevig doorwandelen. Er zijn drie verschillende wandeltempo’s. Het eerste tempo is rustig wandelen zoals bijna iedereen dat doet. Het tweede tempo is al iets steviger. Maar dan kun je nog wel met elkaar praten tijdens het wandelen. Het derde tempo is nog steviger. Dan kun je niet meer met elkaar praten.” Sportief wandelen is voor wandelaars, die volgens Passies ‘net iets meer willen’. Maar is het ook een goede training voor hardlopers, die geblesseerd zijn geweest of mensen die hardlopen nog te zwaar vinden. “Het is een ideale training voor iedereen, die fitter wil worden. De lichaamsbelasting is erg laag. Daardoor is de kans op blessures gering. Bij Sportief Wandelen wordt stevig doorgewandeld in wisselende tempo’s”, laat Passies weten. Een wandelgroep bestaat doorgaans uit tien tot vijftien personen. De trainingen duren ongeveer vijf kwartier en zijn volgens Passies zeer gevarieerd. “We wandelen over de mooiste paadjes in het buitengebied. Er wordt extra aandacht besteed aan het verbeteren van de wandeltechniek. Af en toe stoppen we om oefeningen te doen.”

De wandeltraining is elke donderdagavond van 19.15 tot 20.30 uur. De start is bij wijkcentrum Slangenbeek aan de Straatsburg 5 in Hengelo. De eerste training is 7 juli. De kosten bedragen zes euro per training. “Er is geen abonnement. Je zit nergens aan vast”, aldus Passies. Info: Henk Passies, tel. 06-83965445 of mail maar info@fitmetpassie.nl.

Elke donderdagavond vanaf 7 juli

Stevig doorwandelen in wisselende tempo’s

Stefan Wegdam

Meer berichten