Nynke Asbroek
Nynke Asbroek (Foto: PR)

Nynke (20) uit Hengelo maakt kans op een Young Impact Award

Dit jaar worden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die zich inzetten om een positief verschil te maken voor een ander of de wereld. Nynke Asbroek uit Hengelo is één van de genomineerden. In totaal zijn er in Nederland 18 initiatieven genomineerd in zes verschillende categorieën. 

Hengelo - Dit jaar is er een extra categorie ‘Coronahulp’, waarbij jongeren worden beloond die voor verbinding zorgen tijdens de coronacrisis. De Young Impact Awards zijn onderdeel van Young Impact, één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland.

De verhalen van de 18 initiatieven inspireren enorm. Nynke (20) zet zich in om de mentale gezondheidszorg te verbeteren. Ze praat over psychische problemen via haar populaire Instagram- en YouTubekanaal, geeft lezingen en draagt bij aan beleidsverbeteringen.

Vorig jaar werd Nynke een tijdje opgenomen in een kliniek, vanwege een zware depressie. In die periode was haar YouTube kanaal Zaressa al razend populair. Ze besloot na thuiskomst om haar ervaringen niet weg te stoppen, maar deze juist te delen met de wereld. Dat zorgde voor enorm veel bewustzijn onder haar volgers. Nu zet ze zich als ervaringsdeskundige in om de hulpverlening te verbeteren.

Vanaf nu tot 15 mei kan er gestemd worden op alle genomineerden via www.youngimpact.nl/awards

George Maduro Prijs
De Young Impact Awards worden uitgereikt in zes categorieën: Education, Environment, Community, Health, Creativity en Coronahulp. De zes winnaars maken vervolgens ook nog kans op de George Maduro Prijs, dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Patrick Anthonissen, directeur Young Impact: “Met deze prijs willen Young Impact en Madurodam jongeren inspireren om in de voetsporen van deze held te treden. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.” De uitreikingen van de Young Impact Awards en George Maduro Prijs zullen onderdeel zijn van Young Impact Helpt op 15 mei.

Young Impact Helpt
Het jaarlijkse slotevenement van Young Impact, dat oorspronkelijk op 5 juni plaats zou vinden, is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus. Toch gelooft de organisatie dat het juist nú belangrijk is om jongeren het verschil te laten maken. Daarom wordt begin april een actiecampagne gelanceerd, Young Impact Helpt, waarbij een vijftal influencers challenges organiseren en jongeren ook zelf een challenge kunnen doen. Wie impact heeft gemaakt, krijgt toegang tot een exclusieve online show op 15 mei waarbij prominente artiesten zullen optreden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding