Foto: PR

ZGT en het coronavirus

Het coronavirus (ook wel COVID-19) is momenteel een zeer actueel onderwerp. Een onderwerp dat ons allen bezighoudt en dat ons allen raakt. ZGT houdt het nieuws en de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Middels dit bericht willen we een aantal belangrijke maatregelen, die ZGT heeft genomen, nogmaals kenbaar maken.

ZGT wil zo goed mogelijk voor onze patiënten en onze medewerkers blijven zorgen. We willen het sociaal verkeer in ons ziekenhuis zo veel mogelijk beperken om ons personeel, vrijwilligers en uiteraard de bezoekers en patiënten te beschermen.Hier hebben we verschillende maatregelen voor getroffen, zo hebben we nu aangepaste regels voor bezoek en begeleiding:• Voor iederéén geldt (patiënten, bezoekers én begeleiders): Heeft u verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38 graden Celsius)? Kom dan niet naar het ziekenhuis!

• Er is maximaal één bezoeker per dag toegestaan bij patiënten die zijn opgenomen op één van onze afdelingen.

• De bezoeker van een patiënt op een verpleegafdeling neemt géén begeleider mee naar binnen in het ziekenhuis. Deze verzoeken wij buiten (of in de auto) te wachten.

• Voor onze polikliniek geldt: voor iedere patiënt met een afspraak mag maximaal één begeleider mee.Wel zijn er enkele uitzonderingen op specifieke afdelingen:• Voor onze kinderverpleegafdeling geldt dat er één ouder per 24 uur bij het kind mag blijven.

• Op de afdeling moeder & kind mogen beide ouders aanwezig zijn.

• Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn.

• Mocht een patiënt terminaal zijn, dan kunnen bezoekers in overleg met de afdeling afspraken maken over bezoek.

Bezoektijden 
Waar we eerder twee bezoekmomenten per dag hanteerden, is dat nu aanpast naar één bezoekmoment per dag. De bezoektijd voor deze bezoeker is van 18.00 tot 20.00.

Polikliniek
Er wordt momenteel nog steeds gekeken of afspraken door kunnen gaan. Wanneer uw afspraak wordt verplaatst, of wordt omgezet naar een belafspraak, nemen wij contact met u op. Wij verzoeken patiënten om niet zelf te bellen.

Het is op het moment ook niet mogelijk om online via MijnZGT zelf een afspraak in te plannen.

Vrijwilligersactiviteiten stopgezet 
Op dit moment heeft ZGT alle vrijwilligersactiviteiten stopgezet om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent onder andere dat de pendelbus en de shuttles niet rijden.ZGT wil graag haar bezoekers en patiënten zo goed mogelijk informeren. Op onze website www.zgt.nl is een speciale pagina ingericht met alle nieuws rondom het coronavirus. Houdt ook onze sociale media kanalen in de gaten. Hier verteld ons personeel regelmatig over hun ervaringen op de werkvloer. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding