Bourgondische Wandeling verplaatst naar 22 en 23 augustus

Hengelo - Zondag 23 augustus vindt de tweede editie van De Bourgondische Wandeling plaats. Aanvankelijk stond dit evenement gepland op 16 en 17 mei. De vele lovende kritieken van de eerste editie, waren een ware inspiratiebron voor de organisatie om het ook in 2020 weer een ware belevenis voor alle zintuigen te laten worden.

De wandeling van 10 kilometer voert u langs vele landelijke en bosrijke plekjes. De unieke formule om te eten en drinken bij ‘de boer’, in de stal of wei, is een culinaire ervaring die u niet mag missen. Bij elke gang ontvangt u een bijpassende wijn, een speciaal biertje of non alcohol drankje en wordt u muzikaal vermaakt. De start is vanaf 11.30 uur bij Party Centrum Ensink.

De wandeling
Dit jaar gaat de wandeling door het buitengebied van Weerselo en Oldenzaal. Oftewel Lemselo. Het start- en eindpunt is bij Partycentrum Ensink (Lemselostraat 4). De organisatie is er ook dit jaar in geslaagd om zelfs voor insiders, weer unieke plekjes in de natuur te vinden. De tocht leidt de (bourgondische) wandelaars door weilanden, bossen, langs vijvers en beken en andere landerijen die normaal voor publiek niet zijn opengesteld. Hiervoor zijn we de boeren en landeigenaren nu al dankbaar voor hun medewerking. Een unieke kans dus om het al zo mooie Twente, op een andere wijze te ontdekken. De standaard tocht is 10 kilometer. De fanatieke wandelaars kunnen de tocht met extra lusjes “verlengen” tot 20 kilometer.

7-Gangerdiner met bijpassende wijn of speciaal bier
Tijdens de Bourgondische Wandeling krijgt u zeven gerechten geserveerd in een prachtig landelijk decor. Culinair genieten noemen wij dat. Wij hebben een passie voor lekker eten & drinken. (H)Eerlijk eten met mooie ingrediënten uit onze eigen streek. En dit alles voortreffelijk bereid door onze eigen Master Chefs. Bij elke gang wordt een bijpassende wijn of speciaal bier geserveerd. U wandelt telkens 15 a 20 minuten tot de volgende culinaire verrassing.

Muziek , Theater en  Entertainment
Het “totale plaatje” zal kloppen tijdens onze wandeling. Het Twentse platteland is natuurlijk al een prachtig decor om in te wandelen. Wij zullen er zorg voor dragen dat we dit stukje natuur nog mooier uitlichten met typische Twentse of landelijke uitingen. Maar ook een stukje muziek mag hierbij niet ontbreken. Bij elke stop zorgen wij voor bijpassende muziek. Dit kan zijn middels een (boeren) band, een solo artiest of zangkoor.
Nieuw dit jaar is het theater onderweg. Op ludieke wijze wordt aandacht besteed aan het verleden. Het boerenleven van vroeger en nu, met de paarden op stal en wat is er allemaal in het Dolland gebeurd? Wanneer u de tocht van 10 kilometer heeft gelopen, zult u dit niet aan uw voeten gemerkt hebben….

Gezellig er op uit met vrienden, buren, collega’s of teamgenoten
We hebben verschillende arrangementen samengesteld. Zo kunt u kiezen voor wijn, speciaal bier of fris, maar hebben wij ook een vegetarisch arrangement. Mensen met allergieën kunnen dit in het aanmeldsysteem aangeven. U kiest tijdens het aanmelden hoe laat u wilt starten. Vanaf 12.30 uur tot 14.30 uur zijn er verschillende tijdsblokken waarin u kunt starten. Zo kunnen wij de kwaliteit van het eten waarborgen en voorkomen wij wachtrijen bij de locaties.

Bijzondere dag voor de zorg
Zaterdag 22 augustus is de “dag van de zorg”. Op verzoek uit deze branche hebben we een extra dag ingelast speciaal voor de professionals die werkzaam zijn in de zorg. De mensen die het hele jaar voor ons klaar staan, en dit jaar in het bijzonder, gaan wij een onvergetelijke dag bezorgen. Van assistenten en doctoren uit ziekenhuizen tot tandartsen, van fysiotherapeuten tot verpleging uit zorgcentra tot psychiatrie, iedereen uit de zorg is die dag welkom. Verschillende zorginstellingen uit de regio, waaronder het ZGT, Twentse Zorgcentra en het Ocon, hebben hun deelname al toegezegd. Bent u ook werkzaam in de zorg en wilt u ook met collega’s deelnemen? Neem dan contact op met de organisatie via onze website.

De start van de tocht is bij Party Centrum Ensink in Weerselo. U dient zich vooraf wel even aan te melden. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar; https://www.bourgondischewandelingtwente.nl/ Kaarten voor de zondag zijn tevens te koop bij bij Speelgoed Kadoshop Wesselink, Gal&Gal Gerard Lubben Oldenzaal of Party Centrum Ensink.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding