Tegemoetkoming bij veel medisch afval

Hengelo - Hengeloërs met veel medisch afval, zoals stomamateriaal,incontinentiemateriaal en dialysemateriaal, maken vaker gebruik van de ondergrondse container of laten vaker hun zorgcontainer legen.Daarom vergoedt de gemeente een deel van de afvalkosten die zij maken. De vergoeding van dit jaar bedraagt maximaal 126 euro en kan vanaf 1 mei 2020 worden aangevraagd bij de gemeente Hengelo.

Het aanvragen gaat op de volgende wijze. Inwoners die een tegemoetkoming voor 2019 hebben ontvangen, krijgen automatisch het aanvraagformulier voor 2020 van de gemeentehuis gestuurd. Mensen die in 2019 geen aanvraag hebben gedaan, maar mogelijk hier in 2020 wel recht op hebben, kunnen vanaf 1 mei tot uiterlijk 1 november een aanvraag indienen.In verband met het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om het aanvraagformulier,de folder en antwoordenvelop op te halen in het stadhuis, bij de huisartsen of de apotheken.Het aanvraagformulier en de folder zijn te downloaden op www.hengelo.nl/medischafval.

De aanvrager zorgt zelf voor een envelop voor het insturen van het bewijsmateriaal en het ingevulde aanvraagformulier. Zodra het weer mogelijk is, zorgt de gemeente ervoor dat fysieke exemplaren van het aanvraagformulier en de folder op de gebruikelijke plekken komen te liggen.

Tegemoetkoming
De tegemoetkoming bedraagt maximaal 126 euro. Hengeloërs die veel medisch afval hebben en niet in hoogbouw wonen, kunnen ook een zorgcontainer aanvragen. De zorgcontainer is een grijze container die Twente Milieu op afroep komt legen. Mensen die een zorgcontainer hebben, zijn vaak zelf niet in staat om hun afval weg te brengen of hebben veel medisch afval.

Meer informatie is te vinden op www.hengelo.nl/zorgcontainer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden