Lars van Galen, SVH Meester-kok en eigenaar van Hotel-Restaurant ’t Lansink, gaat samen met zijn team kosteloos en belangeloos koken voor mensen die het nu echt nodig hebben.
Lars van Galen, SVH Meester-kok en eigenaar van Hotel-Restaurant ’t Lansink, gaat samen met zijn team kosteloos en belangeloos koken voor mensen die het nu echt nodig hebben. (Foto: PR)

Gratis maaltijd door Lars van Galen voor minima

Lars van Galen, SVH Meester-kok en eigenaar van Hotel-Restaurant ’t Lansink, gaat samen met zijn team kosteloos en belangeloos koken voor mensen die het nu echt nodig hebben. Infestos stelt alle benodigde ingrediënten beschikbaar.

Hengelo - Door de tijdelijke sluiting van zijn restaurant als gevolg van de coronamaatregelen zitten zijn gehele keukenbrigade en medewerkers receptie en bediening thuis. Lars van Galen: ‘Juist in deze tijd willen wij ons steentje bijdragen. Mede dankzij de investering van Infestos zijn wij erin geslaagd een warme maaltijd te maken die niet alleen lekker en gezond, maar ook net even anders en van een bijzondere kwaliteit is’.

Het team van ’t Lansink wil er wel voor zorgen dat de maaltijden terecht komen bij de mensen die het echt nodig hebben. Van Galen heeft daarom medewerking gezocht met de gemeente Hengelo. ‘Het is natuurlijk geweldig dat we ons steentje kunnen bijdragen in deze moeilijke tijd en dat wij met z’n allen aan de slag kunnen. We maken dan ook echt mooie verse maaltijden inclusief een goed gevulde salade, brood en een dessert, gaaf toch!'

Persoonlijke mail
Mensen krijgen persoonlijke mail van de gemeente Mariska ten Heuw, wethouder Werk en Inkomen, hoefde niet lang over dit verzoek na te denken. ‘Met enthousiasme hebben we meegedacht. Deze onwerkelijke tijd is voor iedereen zwaar. Mensen die net op of onder de armoedegrens leven worden extra hard geraakt. Ik vind het geweldig dat we dit mooie initiatief kunnen koppelen aan juist deze groep mensen’.

De gemeente Hengelo heeft op dinsdag 31 maart een mail gestuurd naar de eerste groep mensen die voor een gratis maaltijd in aanmerking komt. Mensen kunnen zich niet zelf aanmelden voor een maaltijd. Alleen de mensen die een mail van de gemeente ontvangen kunnen gebruik maken van dit initiatief.

Meerdere dagen uitgifte momenten
Rekening houdend met de coronamaatregelen zijn er verschillende uitgiftemomenten gepland bij Hotel-Restaurant ’t Lansink. Afhankelijk van de respons worden de komende periode ook andere groepen door de gemeente aangeschreven. Hotel-Restaurant ’t Lansink zal in samenwerking met Infestos de gehele periode dat het restaurant gesloten is door de coronamaatregelen maaltijden beschikbaar stellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden