Foto: PR

Hang op 3 april de vlag uit in Hengelo voor 75 jaar bevrijding!

Vrijdag 3 april is het 75 jaar geleden dat Hengelo werd bevrijd. Ondanks deze rare tijd willen we toch samen, maar dan vanuit huis, herdenken en vieren. Want juist nu kunnen we alle lichtpuntjes gebruiken. Dus hang vrijdag 3 april de Nederlandse vlag uit! Zo kunnen we elkaar laten zien dat, net als toen, ook aan deze moeilijke tijd weer een eind komt.

Enschede - Naast het uithangen van de vlag, legt burgemeester Schelberg vrijdag een stolperstein en geeft stadsbeiaardier Roel Smit een concert op het carillon. Vrijdagochtend hijsen we bij het stadhuis de vlag. We roepen alle Hengeloërs op om ook thuis de vlag uit te hangen. Zo kunnen we op afstand deze bijzondere dag toch samen vieren.

Wie geen vlag heeft kan samen (met kinderen) thuis iets moois knutselen en bijvoorbeeld voor het raam hangen. Of het op een andere manier vanuit huis vieren. Alle mooie voorbeelden zien we graag! Deel ze met ons via Facebook/Instagram/Twitter.

Stolperstein
Burgemeester Sander Schelberg en Antek Olszanowski van Levend Verleden Oost-Nederland leggen vrijdag om 11.00 uur een stolperstein. Via de Facebookpagina van de gemeente Hengelo kan iedereen live meekijken voor wie en waar de steen gelegd wordt.

Een stolperstein (struikelsteen) is een kleine gedenksteen voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Stolpersteine komen meestal in de stoep voor de huizen van waaruit de slachtoffers verdreven en weggevoerd zijn. Het stolpersteine kunstproject is in 1993 ontworpen door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Hij noemde de stenen stolpersteine omdat je er met je hoofd en hart over struikelt en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen.

Carillon
Zet vrijdag ramen en deuren open en geniet van het concert dat stadsbeiaardier Roel Smit geeft van 13.30 tot 14.30 uur. Dit concert is onderdeel van de nationale carillon-estafette, waarmee de beiaardiers van Nederland met zo’n honderd bespelingen 75 jaar vrijheid vieren. Sinds september vorig jaar volgt de estafette het spoor van de bevrijders. Op het programma staat: muziek uit de jaren ’40 van de vorige eeuw waar een ‘bevrijdingsgeur’ omheen hangt, bijvoorbeeld: We‘ll meet again, Sentimental journey, In the mood, Happy days are here again.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden