Marc Hopster in de nieuwe sportzaal van CrossFit074. (Foto: Janske ter Horst)
Marc Hopster in de nieuwe sportzaal van CrossFit074. (Foto: Janske ter Horst)

'Coronacrisis vraagt om creativiteit'

Veel kleine ondernemingen moeten tijdens de coronacrisis creatief zijn om het hoofd boven water te houden. Zo ook Marc Hopster, eigenaar van CrossFit074. Nu zijn sportschool gesloten is, heeft hij verschillende oplossingen bedacht om zijn leden tegemoet te komen.

(door Janske ter Horst)

Hengelo - CrossFit074 is geen normale sportschool maar, de naam zegt het al, een sportschool die crossfit trainingen geeft. Dat is een vorm van fitness waarbij elementen uit gewichtheffen, turnen en atletiek worden gecombineerd. De workouts variëren constant om routine te voorkomen. Marc: “Op deze manier maken we het lichaam zo fit en sterk mogelijk. Zo sterk en fit dat je klaar bent voor alles wat je kunt verwachten in het dagelijks leven, maar zeker ook voor alles wat je niet kunt verwachten.”

Creatieve oplossingen
Dat Marc zijn trainingen ineens moest stopzetten is iets wat in ieder geval niet te verwachten was. Om zijn leden toch zoveel mogelijk les te geven moet hij creatief zijn. Hij en de andere trainers hebben verschillende filmpjes van workouts opgenomen. Die plaatsen ze online, zodat de leden op deze manier thuis de oefeningen kunnen doen. Bovendien is de sportschool afgelopen week gestart met het uitlenen van materialen. Van 'kettlebells' tot 'dumbbells', mensen die thuis willen sporten mogen alles gratis lenen. Als ze willen mogen zij deze materialen gebruiken totdat CrossFit074 weer open gaat.

Diëtiste
“Daarnaast werken we samen met een diëtiste. Zij plaatst elke dag gezonde recepten op onze social media pagina’s. Zo hebben de mensen een stukje begeleiding bij zo gezond mogelijk eten. Ook krijgen alle leden voor elke maand dat wij gesloten zijn een voucher. Met deze voucher kunnen zij na de crisis een vriend of familielid meenemen die een maand lang gratis bij ons mag sporten.” Als klap op de vuurpijl krijgen alle leden die hun lidmaatschap niet opzeggen een T-shirt cadeau wanneer de crisis voorbij is.

Hard nodig
Extra balen is dat CrossFit074 net een uitgebreide verbouwing achter de rug heeft. De sportschool is verplaatst naar een groter pand in het High Tech Systems Park. Dit was nodig om nog meer mensen te kunnen trainen. Marc is namelijk een samenwerking gestart met het bedrijf Thales. Zij verwachten hierdoor een hoop nieuwe leden. Precies op het moment dat de deuren openden, sloeg de coronacrisis toe. De zaak moest weer sluiten. Met zo'n grote investering en geen opbrengsten, zijn alle acties dus hard nodig voor het bedrijf om te kunnen blijven bestaan.

Steun van de leden
“Het is in deze periode ontzettend belangrijk voor ons dat onze leden ons blijven steunen. Het is voor hun ook heel vervelend dat zij voorlopig geen lessen kunnen volgen. De meeste sporters zijn namelijk bloedfanatiek. Zij komen hier normaal gesproken drie, vier, soms zelfs vijf keer per week. Wanneer zij hun lidmaatschap opzeggen vallen wij gewoon om. De vaste lasten lopen gewoon door. Het kan maar zo zijn dat wij over een tijdje de rekeningen niet meer kunnen betalen. Daar zit ik ontzettend mee in mijn maag. ”

Enthousiast
De sportschool is in 2014 opgericht en heeft inmiddels zo’n 200 leden. Zij zijn enthousiast over de alternatieve opties die Marc hun biedt. “We horen tot nu toe alleen maar positieve reacties. Mensen zijn er ontzettend blij mee. Tot nu toe heeft slechts één sporter haar lidmaatschap opgezegd.”

“Hopelijk krijgen we compensatie van de overheid, maar dat is afwachten. Het enige wat we verder kunnen doen is hopen dat iedereen zoveel mogelijk de adviezen van de overheid opvolgt. Zo is de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij. Houd afstand, blijf lekker thuis. Dat doen wij hier ook zoveel mogelijk. Het is een stukje geschiedenis waar we nu inzitten, maar wel een nare geschiedenis.”

Lid worden
Ook fit en sterk worden bij CrossFit074? Kijk voor meer informatie op Facebook of op

crossfit074.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding