Enkele redacteuren van 1Twente Vandaag in de studio, met op de voorgrond eindredacteur Laura Ratering. (Foto: 1Twente)
Enkele redacteuren van 1Twente Vandaag in de studio, met op de voorgrond eindredacteur Laura Ratering. (Foto: 1Twente) (Foto: )

1Twente Vandaag: over de regio in coronatijd

Binnen een paar dagen stond het land stil. Dat kan alleen als het crisis is. 1Twente gooide het roer om en zette vol in op een dagelijks nieuwsprogramma op beeld- radio met live updates, reportages en interviews over Enschede, Hengelo en de rest van Twente en haar bewoners in crisistijd.

(door Ernst Bergboer)

Hengelo - Een uur lang nieuws, updates van burgemeester Onno van Veldhuizen als voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, verhalen en vlogs uit de beide steden van inwoners en ondernemers, interviews in de studio met hulpverleners, liedjes en cultuur en een afsluitende column door een stads- of streekgenoot. Dat zijn de ingrediënten voor een programma dat is bedoeld om te informeren, maar ook om te verbinden.
“Je merkt dat mensen juist nu erg met elkaar en met onze steden begaan zijn”, vertelt eindredacteur Laura Ratering. “Dit is een bizarre tijd en dat brengt onzekerheid en vragen mee, maar het maakt ook veel mooie dingen los. Mensen die zich voor elkaar inzetten, die op allerlei creatieve manieren met de situatie omgaan. Naast al het vervelende nieuws, willen we ook die menselijke factor laten zien en horen.”

1Twente Vandaag startte vorige week dinsdag, nadat maandag de eerste noodmaatregelen van kracht werden. Ratering: “We hebben ons meteen afgevraagd hoe wij onze rol als stadsomroep het beste konden invullen. Inmiddels is het programma een belangrijke nieuwsbron voor Enschede en steeds meer van Hengelo geworden. Alles komt hier samen.” 1Twente Vandaag gaat in elk geval door totdat de crisis voorbij is, volgens Ratering. Nieuwsvoorziening behoort tot de vitale sectoren. De redactie bij 1Twente draait dan ook door zei het deels vanuit huis vanuit huis.

“We krijgen veel reacties. Mailtjes en vlogs van muzikanten, ondernemers en inwoners die iets bijzonders of leuks te delen hebben.” Die input is heel welkom, aldus de eindredacteur. “Als iemand iets delen wil, heel graag! Mensen kunnen een mailtje sturen naar nieuws@1twente.nl. Wie een vlog wil maken over de manier waarop hij zijn dagen doorbrengt in deze situatie of een videogroet wil brengen aan opa of oma, kan die mailen of appen naar 06-17556586. Wij maken er compilaties van en nemen dat mee in de uitzending.”

1Twente Vandaag is elke werkdag tussen 4 en 5 live te volgen op radiohengelotv.nl, op Facebook: Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo, het YouTube-kanaal en het radio en televisiekanaal van de omroep. Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding