<p>Achilles&#39;12 speelde enkele maanden geleden ook al tegen Bon Boys. Die wedstrijd werd door de Hengelo&euml;rs met 1-0 verloren. Foto: PR Bon Boys.&nbsp;&nbsp;</p>

Achilles'12 speelde enkele maanden geleden ook al tegen Bon Boys. Die wedstrijd werd door de Hengeloërs met 1-0 verloren. Foto: PR Bon Boys.  

Drie clubs strijden nog om promotie

Het is het spreekwoordelijke toetje van het seizoen: de nacompetitie in het amateurvoetbal. Periodewinnaars kunnen via het verlengstuk van de reguliere competitie omhoog en laagvliegers moeten het vege lijf zien te redden. Achilles’12, ATC’65 en Barbaros komen deze week in actie voor de nacompetitie. Ze strijden om promotie.

HENGELO - De eerste ronde van de nacompetitie zit erop. De eerste beslissingen zijn gevallen. Achilles’12 en de zaterdagploeg van Barbaros hebben de eerste horde met succes genomen. De zaterdagploeg van ATC’65 komt vanavond pas voor het eerst in de nacompetitie in actie. De formatie van trainer Rutger Voshaar was in de eerste ronde vrij. De Hengeloërs maakten in de competitie een flinke opmars. Maandenlang bleef het team van Voshaar ongeslagen in de vierde klasse. De ploeg kon op de laatste speeldag zelfs nog kampioen worden, maar koploper Juventa’12 maakte geen misstap.

Nu moet ATC’65 via de nacompetitie proberen promotie af te dwingen. De eerste tegenstander vanavond dinsdag 14 juni is Eilermark. Deze club uit Glanerbrug heeft net als ATC’65 een eerste elftal op zondag en zaterdag. Eilermark schakelde in de eerste ronde AJC’96 uit. Die club fuseert met Losser. Door de uitschakeling begint de fusieclub na de zomer in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Bij winst op Eilermark speelt ATC’65 zaterdag de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van ASV’57-Barbaros. De inzet is dan een plek in de derde klasse. Voor Barbaros zijn de belangen vanavond groot in Aadorp. Zoals bekend stopt de zondagploeg. Het zaterdagteam wordt het vlaggenschip van de vereniging. Bij een promotie speelt Barbaros niet meer in de laagste zaterdagklasse. De ploeg is in de tweede ronde gekomen door zaterdag met 2-0 van Rijssen te winnen. Het meest interessante affiche op deze doordeweekse tweede ronde is Bon Boys-Achilles’12. Deze twee clubs spelen in de tweede klasse en konden NEO niet van de titel afhouden. De wedstrijd woensdag 15 juni in Haaksbergen begint om 20 uur.

De ploeg van trainer Omar Wennink schakelde in de eerste ronde BVC’12 uit. Er werd met liefst 5-0 gewonnen. Bon Boys won met 3-0 van DVC’26. Bon Boys en Achilles’12 stonden begin april ook al tegenover elkaar. De Hengeloërs verloren toen onfortuinlijk met 1-0. Bij winst speelt Achilles’12 de finale tegen de winnaar van Union-SDOUC. Union komt uit Malden, SDOUC uit Ulft. De finale is zondag op neutraal terrein. Bij promotie speelt Achilles’12 na de zomer in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Finale is zondag op neutraal terrein

Achilles’12, ATC’65 en Barbaros in halve finale nacompetitie

Stefan Wegdam

Meer berichten