Foto: PR

Schouwburg Hengelo alternatieve voedselbank

Hengelo - Vanwege het coronavirus gaan alle voorstellingen, concerten en evenementen in Schouwburg Hengelo tot en met 6 april niet door. Achter de schermen wordt druk gezocht naar toekomstige data om al deze voorstellingen naar te verplaatsen. Bezoekers van voorstellingen in deze periode worden op de hoogte gehouden. Nu er geen optredens zijn, fungeert de schouwburg komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de alternatieve voedselbank van de particuliere organisatie All4Free. Dit betekent dat de foyer van de schouwburg vol staat met etenswaren.

All4Free bestaat inmiddels tien jaar en ondersteunt ongeveer 480 gezinnen in Hengelo met onder meer kleding, schoenen, speelgoed en boeken. En daar komt nu ook voedsel bij. Van de gezinnen die All4Free helpt zijn zo’n 45 ook klant bij de voedselbank. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week noodgedwongen moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Hiervoor bleek veel extra ruimte nodig, die op de vaste locatie niet voorhanden is.

Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie. Vanuit Schouwburg Hengelo worden voedselpakketten verstrekt aan de klanten. Dit zijn pakketten met zowel houdbare producten, als met vleeswaren, groenten en fruit. Mensen die de voedselpakketten ophalen ontvangen tevens een voucher voor een gratis warme maaltijd voor het hele gezin, aangeboden door het Hengelose bedrijf Simytech.

Kijk op www.schouwburghengelo.nl voor updates.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden