Thomas en Jolien Hagenvoort met Sam en Pepijn achter het weerspiegelende glas in de woonkamer. (Foto: Janske ter Horst)
Thomas en Jolien Hagenvoort met Sam en Pepijn achter het weerspiegelende glas in de woonkamer. (Foto: Janske ter Horst)

'We proberen er het beste van te maken'

Veel ouders zijn vanwege het coronavirus genoodzaakt om thuis te werken. Dit gaat niet makkelijk samen met het gezinsleven. Ook Thomas en Jolien Hagenvoort zeiden gedag tegen de rust die ze normaal gesproken hebben op hun werkplek. De kindjes daarentegen vinden het gezellig dat papa en mama thuis zijn.

(door Janske ter Horst)

Hengelo -“Elke ochtend gaat Thomas even paar uur naar kantoor. Rond 12 uur komt hij dan thuis. Dan gaat hij vaak met onze kinderen naar het bos of een eindje fietsen. Ik heb dan even de tijd om mijn mail weg te werken en telefoontjes te plegen. Maar echt werken zoals ik normaal doe, dat zit er niet in,” vertelt Jolien.

“Op mijn werkplek krijg ik natuurlijk veel meer gedaan. Ik probeer dan bijvoorbeeld bezig te zijn met een verslag, maar met de kinderen om me heen lukt dat gewoon niet. Dat moet ik in een rustige omgeving doen. We proberen allebei maar het beste te maken van de situatie. In plaats van drie dagen werken doe ik nu elke dag iets. Gelukkig heb ik een werkgever die dit goed begrijpt.” De opa's en oma's kunnen ook niet oppassen. Omdat zij binnen de risicogroep vallen zoeken Thomas en Jolien hun voorlopig niet op.

Online lesmateriaal
Het koppel heeft samen twee jongetjes. Sam van 2 en Pepijn van 5 jaar oud. Pepijn zit in groep 2 van de basisschool. De school waar hij heen gaat stuurt de ouders online lesmateriaal door om het niveau van de kinderen zoveel mogelijk op pijl te houden. “Verder zorgen we ervoor dat we elke dag even naar buiten gaan met de kinderen. We vermijden drukke plekken, maar gelukkig zijn de meeste speeltuinen in de buurt rustig. Dan gaan zij als enige een paar keer van de glijbaan af. Binnen houden we ze bezig met puzzelen, knutselen, boekjes lezen en spelletjes doen.”

Handjes wassen
“Pepijn heeft een boekje gekregen waarin het coronavirus in Jip en Janneke-taal uitgelegd wordt. Hij wast vaak zijn handen en wanneer hij hoest doet hij dat netjes in zijn elleboog. Sam is nog veel te jong om het te begrijpen. Hij is alleen maar blij met alle aandacht die hij nu krijgt. De jongens vinden het leuk dat Thomas en ik nu veel thuis zijn. We horen elke dag van Sam: ‘mama ik vind jou lief’ en ‘papa ik vind jou lief’.

Ook voordelen
Alhoewel sommige kinderen elkaar de haren in vliegen wanneer ze teveel op elkaars lip zitten, groeien Sam en Pepijn verder naar elkaar toe. Dat is dan wel een voordeel van de situatie. "Het helpt dat Thomas en ik allebei types zijn die graag thuis zijn. Maar goed, er is nu nog maar een week voorbij. Wie weet hoe we er over een paar weken bij zitten. Hopelijk krijgen we met z’n allen het virus zo snel mogelijk onder controle.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden