Foto:

Coronavirus geconstateerd bij bewoner locatie Het Hof

Hengelo - Een bewoner van woonzorgcentrum Het Hof in Hengelo is op vrijdag 20 maart positief getest op het coronavirus. Omdat de bewoner milde klachten had, is deze op 20 maart getest op het coronavirus. Gisterenavond werd bekend dat de bewoner het coronavirus bij zich draagt. Ook een andere bewoner van de betreffende afdeling heeft milde klachten en wordt getest. 

Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat andere bewoners of medewerkers van deze afdeling corona-gerelateerde klachten hebben. Uit voorzorg is hen gevraagd om hun gezondheid de komende twee weken in de gaten te blijven houden.

Bewoner in isolatie verzorgd
De betreffende bewoner wordt sinds de verdenking op het virus volgens protocol verzorgd. Dit betekent dat de bewoner bij wie het virus is aangetroffen in het eigen appartement in isolatie is geplaatst. De bewoner mag alleen bezocht worden door een vaste groep van zorgmedewerkers en artsen, die beschermende kleding dragen. De maatregel blijft van kracht totdat de bewoner 24 uur aaneengesloten klachtenvrij is. Op dit moment maakt de bewoner het goed en is er sprake van milde klachten. Regiomanager Marie-Louise Engbers vertelt: “Medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor alle bewoners, daar zijn we trots op. Er heerst een gevoel van saamhorigheid.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden